Ontwerp bestemmingsplan ‘Parkwijk - De Burcht’ en ontwerpbesluit hogere geluidsgrenswaarde Wet geluidhinder
Logo Oldambt
Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt maakt bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Parkwijk - De Burcht’ is vastgesteld. Ook is een ontwerpbesluit hogere geluidsgrenswaarde vastgesteld.
 
Beschrijving van het plan
Door middel van het plan wordt planologische medewerking verleend aan de herontwikkeling van de voormalige camping de Burcht. Het terrein is gelegen op de hoek Bovenburen en Molenweg in Winschoten. Het plan omvat de realisatie van vier grondgebonden woningen. Het omliggende terrein wordt ingericht als park met veel ruimte voor water en groen. De overlegreacties op het voorontwerp bestemmingsplan zijn verwerkt in het ontwerp bestemmingsplan. De reacties hebben geleid tot wijzigingen in de toelichting.
 
Hogere geluidsgrenswaarde
De oprichting van twee van de vier woningen is niet zonder meer mogelijk omdat de huidige geluidsbelasting vanwege het wegverkeer van de Molenweg en de Bovenburen 1 tot 4 dB dB meer bedraagt dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB(A). Om deze bestemming op deze locatie toch te kunnen realiseren hebben burgemeester en wethouders een hogere waarde verleend om een hogere geluidsbelasting toe te staan op de betreffende gevels van de woningen. Het verlenen van hogere waarden is mogelijk op grond van Hoofdstuk VIIIA, artikel 110 a van de Wet geluidhinder. Benadrukt wordt dat dit niet leidt tot een toename van de feitelijke geluidsbelasting in de omgeving.
 
Ter inzage
Het ontwerp bestemmingsplan ‘Parkwijk - De Burcht’ en het ontwerpbesluit hogere geluidsgrenswaarde liggen vanaf 18 juni 2015 gedurende 6 weken ter inzage. De stukken kunnen worden bekeken in het gemeentehuis van Oldambt, Johan Modastraat 6 te Winschoten op werkdagen tussen 8.30 en 12.30 uur. Tevens kan een mondelinge toelichting worden verkregen.
 
Het ontwerp bestemmingsplan is ook digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt het plan raadplegen door bij het tabblad ID de plancode in te vullen. De plancode van het plan is: NL.IMRO.1895.02BP1002-0302. Ook de planbestanden zijn hier digitaal te raadplegen.
 
Zienswijzen bestemmingsplan
Gedurende de termijn van de ter inzage legging, kan een ieder een zienswijze kenbaar maken over het ontwerp bestemmingsplan. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan de gemeenteraad van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten.
 
Ook het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk. Hiervoor kunt u opnemen met het cluster Ruimtelijke Zaken, mevrouw J. de Kleine via het telefoonnummer (0597) 48 20 00.
 
Zienswijzen ontwerpbesluit hogere geluidsgrenswaarde
Gedurende de termijn van de terinzagelegging, kunnen belanghebbenden hun zienswijze kenbaar maken over het ontwerpbesluit hogere geluidsgrenswaarde, bij voorkeur schriftelijk. De schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oldambt, Postbus 175, 9670 AD Winschoten, dat kan ook per e-mail naar info@gemeente-oldambt.nl.
 
Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met het Team Vergunningen, Toezicht en Handhaving via het telefoonnummer (0597) 48 20 00.
 
Winschoten, 17 juni 2015
Naar boven