Ontwerpbestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek" en ontwerpomgevingsvergunning - OLO1442849 - Waterstraat 27, Beek
Logo Groesbeek
Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat met toepassing van de coördinatieregeling ex artikel 30 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende samenhangende ontwerpbesluiten gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:
- Het ontwerpbestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek", vervat in het bestand NL.IMRO.0241.BpBeSupermarktBeek-ONW1.gml;
- De ontwerpomgevingsvergunning voor het uitbreiden van de supermarkt, het veranderen van de bestaande in-/uitrit en het herplaatsen van 5 vlaggenmasten aan de Waterstraat 27 in Beek, geregistreerd onder nummer OV-2014-087.
De raad van de voormalige gemeente Ubbergen heeft op 11 september 2014 voor dit project een coördinatiebesluit genomen voor zowel de planologische wijziging (het bestemmingsplan) als de concrete uitwerking daarvan (de omgevingsvergunning). Dit betekent dat de besluiten voor de verwezenlijking van het project gecoördineerd worden, waarbij deze gezamenlijk in procedure worden gebracht en gelijktijdig open staan voor zienswijzen.
Het project
Het project voorziet in de uitbreiding van de bestaande supermarkt aan de Waterstraat 27 in Beek. De bestaande bouwmassa wordt met name aan de linker- en achterzijde uitgebreid. De bestaande bouwhoogte wordt ten opzichte van de bestaande situatie ook enigszins verhoogd, tevens wordt aan de linkervoorzijde een stedenbouwkundig en architectonisch accent aangebracht. Het project voorziet tevens in de aanleg van nieuwe en extra parkeerplaatsen. Hiertoe wordt de woning Waterstraat 13 gesloopt.
In het ontwerpbestemmingsplan zijn wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerp. De belangrijkste wijziging betreft het feit dat door de initiatiefnemer de percelen Bongerdstraat 3 en Bongerdstraat 5 zijn aangekocht, gelegen aan de oostzijde van en direct grenzend aan de huidige supermarkt. Deze percelen worden in de gewijzigde opzet ingezet voor het realiseren van een inpandig laad- en losdock dat aan de rechterzijgevel wordt aangebouwd. Het laden en lossen zal na realisatie van het project volledig inpandig gebeuren, wat leidt tot minder geluidsoverlast. Het is de bedoeling dat vrachtwagens voortaan via de voorzijde van de supermarkt (Waterstraat/Bongerdstraat) het dock inrijden en het uitrijden gebeurt aan de achterzijde (Sprongstraat). Dit leidt tot een substantiële vermindering van de verkeersoverlast aan de Sprongstraatzijde en een toename van de verkeersveiligheid. Tevens wordt het hiermee mogelijk aan de oostzijde van de supermarkt een aantal extra parkeerplaatsen voor klanten te realiseren, die met name tijdens de drukste momenten zullen worden gebruikt. Deze parkeerplaatsen dienen in de avond- en nachtperiode afgesloten te worden. Daarvoor zal in het kader van het Activiteitenbesluit aan de supermarkt een maatwerkvoorschrift worden opgelegd.
Het plangebied
De supermarkt is gelegen in het centrumgebied van Beek. Naast het bestaande gebouw van de supermarkt op het perceel Waterstraat 27 in Beek omvat het plangebied het bijbehorende parkeerterrein, de woning op het perceel Waterstraat 13 (op de hoek Waterstraat-Akenshof), de parkeergelegenheid aan de Sprongstraat met naastgelegen weg en de percelen Bongerdstraat 3 en Bongerdstraat 5. Ter verbetering van de inrichting zijn zowel aan de noord- als zuidzijde kleine delen van de openbare ruimte in het plangebied meegenomen.
Inzage
Het ontwerpbestemmingsplan "Uitbreiding supermarkt Waterstraat 27, centrum Beek" en de ontwerpomgevingsvergunning liggen gezamenlijk met ingang van 22 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Het bestemmingsplan is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar op:
De ontwerpomgevingsvergunning is digitaal beschikbaar en raadpleegbaar via de bijlage(n) bij deze bekendmaking.
Daarnaast zijn het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning op afspraak in te zien in het gemeentehuis (Dorpsplein 1, Groesbeek) en in het kantoor van de Omgevingsdienst Regio Nijmegen (Walstraat 14, Nijmegen). Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 9.00u tot 17.00u en op maandagavond van 17.00u tot 19.00u. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de heer M. Wijnen, telefoonnummer 024 - 30 13 560. Voor inzage bij de Omgevingsdienst Regio Nijmegen kan een afspraak worden gemaakt via wabo@odrn.nl.
Zienswijzen
Een ieder kan binnen de hierboven genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpomgevingsvergunning kenbaar maken. Zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Groesbeek, zienswijzen met betrekking tot de ontwerpomgevingsvergunning aan het college van burgemeester en wethouders van Groesbeek. Alle schriftelijke zienswijzen dienen verstuurd te worden naar Postbus 20, 6560 AA Groesbeek. Het is niet mogelijk via internet/e-mail een zienswijze in te dienen. Voor meer informatie of het mondeling indienen van een zienswijze kunt u contact opnemen met cluster Ruimte, telefoonnummer 024 - 30 13 500.
 
Groesbeek, 18 juni 2015

Het college van burgemeester en wethouders,

Namens deze:

Mw. W. Bodewes, Manager afdeling Beleid

Naar boven