Logo De Wolden
Ter inzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Om de Kamp 22, Ansen’ en bijbehorende gecoördineerde omgevingsvergunning, De Wolden

Burgemeester en wethouders van De Wolden maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Om de Kamp 22, Ansen’ ter inzage wordt gelegd gedurende 6 weken. Dit is inclusief de hieraan gerelateerde ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van vijf van de geplande woningen (gecoördineerde procedure).

Planopzet

Het bestemmingsplan voorziet in planologisch opzicht in de herontwikkeling van het erf aan de Om de Kamp 22 in Ansen, waarbij de voormalige agrarische bebouwing wordt gesloopt en 8 woningen van verschillende typen (vrijstaand, 2-onder-1-kap en rij) in een samenhangend erf worden teruggebouwd. De gecoördineerde omgevingsvergunning maakt de bouw van vijf van de geplande woningen mogelijk.

Coördinatieregeling

Burgemeester en wethouders van De Wolden hebben op verzoek van de initiatiefnemer besloten de gemeentelijke coördinatieregeling toe te passen. Dit in verband met de behoefte om het project Om de Kamp 22 in Ansen zo voortvarend mogelijk te kunnen uitvoeren. Deze gemeentelijke coördinatieregeling is geregeld in paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

De gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk om de besluiten behorende bij de realisatie van het project Om de Kamp 22 gelijk op te laten lopen met het (ontwerp)-bestemmingsplan. De procedures worden hiermee gebundeld. Dit zorgt voor een heldere procedure en een snellere realisatiemogelijkheid. Het college verzorgt de coördinatie en de bevoegdheid tot vaststelling van het bestemmingsplan blijft in handen van de gemeenteraad.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunning en bijbehorende stukken kunt u van 18 juni 2015 tot en met 29 juli 2015 inzien via:

Zienswijzen

Iedereen kan tijdens de bovengenoemde termijn schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen over het ontwerp bestemmingsplan en/of de gecoördineerde aanvraag ontwerpomgevingsvergunning. Schriftelijk kunt u dit doen via Postbus 20, 7920 AA in Zuidwolde. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze (of een deel ervan) betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp omgevingsvergunning.

Zienswijzen over de ontwerp omgevingsvergunning worden door het college van burgemeester en wethouders behandeld. Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan door de gemeenteraad. Wilt u mondeling uw zienswijze geven, maak dan vooraf een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met Ramon ter Stege, via T. 14 0528.

Informatieavond

Op maandag 29 juni 2015 wordt er over dit project een informatieavond gehouden in Dorpshuis Bastogne, Dwingelerweg 2a in Ansen. De avond duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur.

Zuidwolde, 17 juni 2015

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven