Logo Muiden
Ontwerpbestemmingsplan Bredius, Muiden

Burgemeester en wethouders van de gemeenten Muiden maken, ingevolge het bepaalde in artikelen 3.1 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Bredius’ met ingang van 23 juni 2015 ter inzage leggen.

Plangebied

Het gebied waar het nieuwe bestemmingsplan op van toepassing is wordt (globaal) begrensd door de Amsterdamsestraatweg, de Maxisweg en De Kogge.

Inhoud bestemmingsplan en Beeldkwaliteitskader

Door de gemeenten Muiden wordt het bestemmingsplan voor de Bredius opgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van maximaal 50 woningen, een hotel en aan een hotel gerelateerde functies en een drietal sportvelden en sportaccommodatie mogelijk. Circa een derde van het gebied krijgt een groene inrichting. Het bestemmingsplan vormt het juridisch/planologisch kader. Een Beeldkwaliteitskader maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan en geeft richting aan de sfeer en uitstraling van de locatie en zal ook het kader voor de welstandstoetsing vormen.

Raadplegen van de stukken

Voor inzage van de stukken kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur terecht bij het Centraal Servicepunt in het gemeentehuis in Muiden. Het ontwerpbestemmingsplan Bredius en bijlagen is in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0424.BP2901BREDIUSD2015-0201)

Crisis- en herstelwet

Op het plan is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Indienen zienswijze ontwerpbestemmingsplan

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld om binnen de periode van acht weken (van 23 juni tot en met 14 augustus 2015) een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en of het Beeldkwaliteitskader Bredius naar voren te brengen. Vanwege de vakantieperiode is de zienswijzeperiode uitgebreid tot 8 weken. Schriftelijke reacties kunt u richten aan de gemeenteraad van Muiden, Postbus 3, 1398 ZG Muiden, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Bredius’. Als u nog vragen heeft, of als u een mondelinge reactie wilt geven, dan kunt u bellen met de gemeente op tel. (0294) 210 257.

Naar boven