Logo Alphen aan den Rijn
Ontwerpafwijkingsbesluit vier starterswoningen Dorpsstraat 94, Aarlanderveen ter inzage, Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij voornemens zijn om met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3°, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht af te wijken van de regels van het bestemmingsplan Aarlanderveen voor het oprichten van vier starterswoningen op het perceel Dorpsstraat 94 in Aarlanderveen.

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

Op grond van het ten tijde van de indieningsdatum van de aanvraag om omgevingsvergunning geldende bestemmingsplan Aarlanderveen is het oprichten van vier starterswoningen niet toegestaan. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure worden de gewenste ontwikkelingen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt en kan de omgevingsvergunning verleend worden.

Waarom is realisatie van vier starterswoningen gewenst?

Aanvankelijk was het de bedoeling de bestaande woning te vervangen voor één vrijstaande woning. Dit project is niet haalbaar. In Aarlanderveen is grote behoefte aan starterswoningen. Het oprichten van vier starterswoningen op de bestaande kavel aan de Dorpsstraat 94 sluit aan bij de vraag van woningzoekenden in Aarlanderveen en is in overeenstemming met het ruimtelijk en volkshuisvestelijk beleid.

Wanneer en waar kunt u het ontwerpbesluit inzien?

Analoog inzien

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt vanaf 18 juni tot en met 29 juli 2015, gedurende 6 weken, voor eenieder ter inzage bij de ontvangstbalie in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Alphen aan den Rijn geopend op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, op vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Digitaal inzien

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken zijn tevens in te zien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur/ openbare bekendmakingen/ actuele bekendmakingen.

Zienswijze

Gedurende voornoemde termijn kan door een ieder schriftelijk een gemotiveerde zienswijze worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling van gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen een uiteindelijk besluit.

Alphen aan den Rijn, 17 juni 2015

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven