ONTWERPEN 1E EN 2E PARTIЁLE HERZIENING BESTEMMINGSPLAN BALKON ZUID
Logo Veenendaal
Burgemeester en wethouders van Veenendaal maken bekend dat met ingang van 18 juni 2015 de ontwerpen 1e en 2e partiële herziening bestemmingsplan Balkon Zuid ter inzage liggen.
Begrenzingen
Het gebied Balkon Zuid wordt ten noorden, oosten en zuiden begrensd door de gemeentegrens met Ede en door de provinciale grens tussen Utrecht en Gelderland. Ten westen wordt het gebied begrensd door de Dragonderweg. De weg Groene Grens loopt door het gebied heen.
De 1e Partiële herziening heeft betrekking op deelgebieden in het midden en zuiden van Balkon Zuid (waaronder de percelen Dragonderweg 19 en 23).
De 2e Partiële herziening heeft betrekking op het hele gebied Balkon Zuid en is gelijk aan het plangebied van bestemmingsplan Balkon Zuid.
Inhoud partiële herzieningen
De partiële herzieningen voorzien in aanpassingen van het bestemmingsplan Balkon Zuid. In de afgelopen jaren blijkt dat het huidig bestemmingsplan op een aantal punten te weinig flexibel is. Op meerdere onderdelen wordt daarom het bestemmingsplan aangepast.
De aanpassingen hebben met name betrekking op:
  • -
    Uitbreiden aantal woningen van 57 naar maximaal 64 door kleinere kavels en meer twee-onder-een-kapwoningen mogelijk te maken;
  • -
    Meer flexibiliteit tussen de verschillende woongebieden;
  • -
    Toestaan van ruimere woningen;
  • -
    Verruimen 2e bouwlaag bij bestemming Wonen – C;
  • -
    Verkleinen afstanden tussen woningen;
  • -
    Terug bouwen bestaande bijgebouwen bij bestaande woningen.
Het beeldkwaliteitsplan “Stedenbouwkundigplan en Beeldkwaliteitsplan bebouwing en openbare ruimte zuidelijk balkon” is ook aangepast naar aanleiding van de partiële herzieningen en ligt eveneens ter inzage.
Geen exploitatieplan
De kosten voor het realiseren van de partiële herzieningen worden door de gemeente gedekt uit de opbrengst van de uitgifte van bouwrijpe grond. Hiermee worden de partiële herzieningen economisch uitvoerbaar geacht. Het vaststellen van een exploitatieplan is daarom niet nodig.
Ter inzage
De ontwerpen partiële herzieningen met bijlagen, het ontwerp raadsbesluit en het aangepast beeldkwaliteitsplan liggen met ingang van donderdag 18 juni 2015 gedurende 6 weken (dus tot en met woensdag 29 juli 2015) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal.
Deze balie is op de volgende tijden geopend:
  • maandag van 17.00 - 20.00 uur;
  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 - 13.00 uur en;
  • donderdag van 09.00 - 20.00 uur.
Website
Via de volgende links http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.1PHBalkonZuid-ow01 en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.2PHBalkonZuid-ow01 kunt u de ontwerpen met bijbehorende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website www.officielebekendmakingen.nl
Reageren
Tot en met woensdag 29 juli 2015 kan een ieder zienswijzen ten aanzien van de ontwerpen en bijbehorende stukken bij voorkeur schriftelijk maar ook mondeling indienen.
Schriftelijk
Uw zienswijze sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.
Mondeling
Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 538.
Meer informatie
Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen of de plannen kunt u eveneens contact opnemen met Marleen Wassenaar van de afdeling Wonen en Leven via bovengenoemd telefoonnummer.
Naar boven