Logo Assen
Terinzagelegging ontwerpbeheersverordening De Haar Oost, Assen

Inleiding

Vanaf 25 juni 2015 liggen gedurende een termijn van 6 weken bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis het volgende plan ter inzage:

met bijbehorende stukken.

Wat is een beheersverordening

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen ontwikkelingen zijn voorzien. De beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast.

Inhoud en begrenzing

Het geldende planologisch regime in het plangebied is op dit moment opgenomen in het bestemmingsplan “De Haar Oost”. Het gebied is ingericht als militair oefenterrein. In principe is het terrein tussen zonsopkomst en -ondergang openbaar, tenzij er oefeningen gedaan worden.

Het plangebied van de beheersverordening “De Haar Oost” wordt globaal begrensd door de A28 in het oosten, de Boermarkeweg in het zuiden en De Haar in het westen. Het overige gebied dat onderdeel uitmaakt van het nu geldende bestemmingsplan is inmiddels opgenomen in verschillende andere bestemmingsplannen vanwege ontwikkelingen die met de FlorijnAs te maken hebben.

Ter inzage

De ontwerpbeheersverordening met bijbehorende stukken kunt u met ingang van 25 juni 2015 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Met ingang van 25 juni 2015 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken mondeling of schriftelijk zienswijzen inbrengen. De reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen. Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw O. Coenraadts, via het telefoonnummer 14 0592.

De binnengekomen zienswijzen gericht op de beheersverordening zullen worden betrokken bij de vaststelling van de verordening door de gemeenteraad van Assen.

Naar boven