Bestemmingsplan Kanaalzicht vastgesteld gewijzigd, Hellevoetsluis 2015
Logo Hellevoetsluis
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Hellevoetsluis op 4 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Kanaalzicht’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 25 februari 2015 met nummer 201402881/1/R4 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 6 februari 2014. Het planidentificatie-nummer van het gewijzigde bestemmingsplan is: NL.IMRO.0530.BPKanaalzicht2012-vg02.
Bestuurlijke lus
Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het eerdere besluit ofwel toereikend te motiveren, dan wel een andere planregeling vast te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.
Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan
De wijziging heeft betrekking op het perceel Kanaalweg Oostzijde 12. Op de verbeelding is een specifieke aanduiding opgenomen waardoor een regeling is gecreëerd dat de op het perceel reeds aanwezige bijbehorende bouwwerken (97m2) positief zijn bestemd. Voor alle overige woningen binnen de W-1 bestemming aan de Kanaalweg Oostzijde blijft de regeling van maximaal 40 m2 gelden.
Stukken inzien
Het raadsbesluit bestuurlijke lus van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 18 juni 2015 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het gemeentehuis aan de Oostzanddijk 26 te Hellevoetsluis. Tevens is het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Beroepsmogelijkheid
Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) gedurende de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 6 februari 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Kanaalzicht’, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.
Hellevoetsluis, 17 juni 2015
burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis,
de secretaris, de burgemeester,
 
Naar boven