Logo Krimpenerwaard
Ontheffing provincie Zuid-Holland Verordening Ruimte voor ‘Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek’, Bergambacht, Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken op grond van artikel 3.2 lid 1 juncto lid 2 Verordening ruimte Zuid-Holland bekend dat op 26 mei 2015 door gedeputeerde staten ontheffing is verleend om de begrenzing van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te wijzigen. Gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland heeft hiermee met het verzoek van de gemeente Krimpenerwaard ingestemd.

Ten behoeve van de realisatie van overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart in Bergambacht Bergstoep wordt een deel van de huidige EHS herbegrensd. Deze EHS zal met een kwaliteitstoeslag worden gecompenseerd. Verwezen wordt hierbij naar het natuurcompensatieplan 'Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek' d.d. 26 mei 2015. De ontheffing maakt deel uit van het ontwerpbestemmingsplan "Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek" met de planidentificatie “NL IMRO.0491.BP1430ONH-on01”.

Het definitieve besluit tot wijziging van de begrenzing van de EHS met bijhorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage (van 17 juni 2015 tot en met 28 juli 2015).

Ten aanzien van het gebruik maken van deze ontheffing door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan kunnen bedenkingen worden kenbaar gemaakt. De verleende ontheffing en het verzoek tot ontheffing liggen tijdens bezoekuren (maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur) ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het kantoor Stolwijk, Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk. Tevens zijn de stukken raadpleegbaar via de website van de gemeente Krimpenerwaard. Gedurende de termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar bedenkingen over het gebruik maken van de ontheffing naar voren brengen. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard, Postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het mondeling indienen van bedenkingen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, 0182-729684.

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de eventueel ingediende zienswijzen op het bestemmingsplan en bedenkingen op het gebruik van de ontheffing zullen worden betrokken.

Naar boven