Logo Krimpenerwaard
Ontwerpbestemmingsplan en MER Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek, Bergambacht, Krimpenerwaard

Diverse stukken ter inzage in verband met de aanleg van overnachtingsplaatsen voor binnenvaartschepen te Bergambacht Bergstoep.

Burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard maken gelet op artikel 7.10 van de Wet milieubeheer en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat van 17 juni 2015 tot en met 28 juli 2015 voor eenieder ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan "Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek" met de planidentificatie “NL IMRO.0491.BP1430ONH-on01” en het bijbehorende Milieu Effect Rapport MIRT Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek.

Het bestemmingsplan maakt de aanleg van de overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart in Bergambacht Bergstoep, ter hoogte van het bestaande bedrijventerrein, planologisch mogelijk.

Een klein deel van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) moet wijken voor de overnachtingsplaatsen. In het natuurcompensatieplan, dat is gebaseerd op provinciale regelgeving, is aangegeven hoe en waar de EHS wordt gecompenseerd.

De stukken liggen tijdens bezoekuren (maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur) ter inzage bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het kantoor Stolwijk, Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk. Het ontwerpbestemmingsplan inclusief de daaraan ten grondslag liggende onderzoeken, is tevens in te zien op de website van de gemeente Krimpenerwaard (www.krimpenerwaard.nl) en op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek indienen. Schriftelijke zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan en het Milieueffectrapport kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Krimpenerwaard, Postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, 0182-729684.

Informatieavond

Op 1 juli 2015 van 19.00 uur tot 20.30 uur kunnen deze plannen ook worden ingezien tijdens een informatieavond in restaurant Dimphis aan de Lek, Lekdijk-West 4 in Bergambacht. Om 19.15 uur geeft Rijkswaterstaat een presentatie over het project Overnachtingsplaatsen Beneden-Lek. Er zullen medewerkers van de gemeente en Rijkswaterstaat aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden.

Naar boven