Logo Waddinxveen
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Plasweg 6’, Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 10 juni 2015 het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ vervangt voor dit plangebied het thans geldende bestemmingsplan Bebouwde kom Waddinxveen, zie mede onderstaande afbeelding.

Het voorliggende bestemmingsplan heeft als doel het planologisch mogelijk maken van drie woningen (waarvan een de huidige woning vervangt) op het perceel Plasweg 6.

Wijzigingen bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ is gewijzigd vastgesteld. Dit betekent dat er wijzigingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat van 22 januari tot en met 4 maart 2015 voor eenieder ter inzage heeft gelegen.

Naar aan aanleiding van amendementen in de gemeenteraad en zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan zijn enkele wijzigingen in de regels aangebracht die de bouwmogelijkheden op het perceel beperken. Hiervoor zijn de regels ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan als volgt gewijzigd:

  • 1. Artikel 5.2.1.sub a is aangepast tot: ‘de voorgevel van hoofdgebouwen wordt in of maximaal 10 m achter de naar de weg gekeerde grens van het bouwvlak gebouwd;’

  • 2. Artikel 5.2.1.d bouwperceel is gewijzigd in bouwvlak

  • 3. Artikel 5.2.1.d.3. 2.000 m3 is vervangen door 1.600 m3

  • 4. Artikel 5.2.1.f ten hoogste 11 meter is vervangen door ten hoogste 10 meter

  • 5. Artikel 5.3.1.b na hoofdgebouwen is opgenomen ‘aan één zijde’

  • 6. Artikel 9.1.c het percentage is gewijzigd van 10% naar ‘5%’

  • 7. Artikel 10.1.a het percentage is gewijzigd van 10% naar ‘5%’.

In de toelichting is paragraaf 4.1.6. aangepast voor wat betreft wonen met zorg.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’ (inclusief amendementen), de zienswijzennota, het bestemmingsplan zelf en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 18 juni 2015 gedurende zes weken (tot en met 29 juli 2015) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1, voor de openingstijden wordt u verwezen naar de gemeentelijke website: www.waddinxveen.nl. De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via voornoemde gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.bpplasweg6-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest én belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld, kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Plasweg 6’. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treed het bestemmingsplan niet werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

Waddinxveen, 17 juni 2015

Naar boven