Logo Apeldoorn
Ontwerpbestemmingsplan ‘Musicalstraat en omgeving’ en concept gebiedsgericht welstandskader Parkpoorten, Apeldoorn

Van 18 juni 2015 tot en met 29 juli 2015 liggen het ontwerp van het bestemmingsplan Musicalstraat en omgeving met identificatiecode NL.IMRO.0200.bp1254-ont1 en het concept gebiedsgericht welstandskader Parkpoorten ter inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft de realisatie van circa 130 grondgebonden woningen in het gebied Parkpoorten van Zuidbroek in Apeldoorn. Parkpoorten is een gebied tussen de bestaande woonwijk Zevenhuizen, de Operettestraat, de Nijbroekseweg, de Laan van de Charleston en het tenniscomplex aan de Nocturnestraat 1 in Apeldoorn. Daarnaast worden met het plan de bouwmogelijkheden gesaneerd voor appartementengebouwen op een vijftal locaties in het wijkpark van Zuidbroek, ter hoogte van de Rumbastraat. De gemeenteraad is niet van plan een exploitatieplan vast te stellen. Het concept gebiedsgerichte welstandskader heeft dezelfde begrenzing. In dit welstandskader zijn de gebiedsgerichte welstandscriteria opgenomen, waaraan wij aanvragen om omgevingsvergunningen voor het bouwen zullen toetsen.

Tijdens de periode waarin het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan iedereen een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw zienswijze naar de gemeenteraad, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van 'zienswijze over ontwerp bestemmingsplan Musicalstraat en omgeving'. De zienswijzenbrief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer T. van Essen, tel. (055) 580 2613.

  • digitaal: vul het formulier in op onze website, www.apeldoorn.nl/reactiebestemmingsplan (inloggen met DigiD).

    Het indienen van digitale zienswijzen via e-mail is niet mogelijk.

Tijdens de periode waarin het concept gebiedsgerichte welstandskader ter inzage ligt kan iedereen er een reactie op geven. Dat kan op de volgende manieren:

  • schriftelijk: stuur uw reactie naar de eenheid Ruimtelijke Leefomgeving, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn, onder vermelding van reactie op concept gebiedsgerichte welstandskader Parkpoorten'. De brief moet door u ondertekend zijn en ten minste uw naam, adres en woonplaats en indien mogelijk ook uw telefoonnummer bevatten.

  • mondeling: maak een afspraak met de heer M. Polman, telefoonnummer (055) 580 2813.

Het digitale bestemmingsplan en concept gebiedsgerichte welstandskader zijn te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het ontwerpbestemmingsplan en het concept gebiedsgerichte welstandskader liggen ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over het bestemmingsplan. Beide plannen kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 17 juni 2015

Naar boven