Logo Zwolle
Ontwerpbestemmingsplan Stadshagen I, 1e partiële herziening, Carré, Zwolle

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Stadshagen I, 1e partiële herziening, Carré met ingang van 18 juni 2015 gedurende zes weken tot en met 29 juli 2015 in het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage ligt. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP14029-0002

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP14029-/NL.IMRO.0193.BP14029-0002

Een ieder kan op een computer in het Stadskantoor het digitale plan raadplegen.

Het plangebied ligt in de buurt Carré in de wijk Stadshagen. Het plangebied is globaal begrensd door de Havezathenallee, Dingshoflaan, Eerdelaan, Hagenvoordestraat, Hofstedestraat en Melenhorststraat.

Het ontwerpbestemmingsplan is opgesteld om de wijziging van de situering van enkele bouwvlakken iets te kunnen aanpassen ten opzichte van het originele stedenbouwkundige plan. Het Bastion is nu wat ruimer opgezet met meer uitgeefbaar gebied, waarbij de interne ontsluitingsweg is komen te vervallen. Daarnaast is er wat flexibiliteit in de verkaveling gebracht, door op enkele plekken te werken met bouwstroken in plaats van gedetailleerde bouwvlakken.

Om het karakter van het Carré als dorpse woonbuurt te borgen is een maximum woningaantal opgenomen per bouwstrook. In het moederplan bestond dat maximum aantal woningen niet, waardoor het aantal te realiseren woningen binnen de verkaveling niet was vastgelegd.

Aan de Melenhorststraat is tevens het aantal aaneen te bouwen woningen vastgelegd.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende genoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad, Afdeling Ruimtelijke Planvorming, t.a.v. Patries van den Broek-Bredewold, Postbus 10007, 8000 GA Zwolle.

Ook bestaat de mogelijkheid voor een ieder om gedurende genoemde termijn zijn zienswijze mondeling naar voren te brengen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wilt maken dient u uiterlijk 29 juni 2015 hierover contact op te nemen met Patries van den Broek-Bredewold. Zij is telefonisch bereikbaar op: (038) 498 23 62 of via email: p.van.den.broek-bredewold@zwolle.nl.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Stadshagen I, 1e partiële herziening, Carré, kan worden ingediend bij de Raad van State als ook een zienswijze is ingebracht tegen dit ontwerpbestemmingsplan en men belanghebbende is, tijdens de periode dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt.

Naar boven