Logo Maastricht
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan ‘verlegging gasleiding Noorderbrugtracé’, Maastricht

Burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘verlegging gasleiding Noorderbrugtracé’ voor de duur van zes weken ter inzage ligt. Er wordt geen exploitatieplan vastgesteld.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Gebiedsomschrijving en korte inhoud

Het verleggen van de gasleiding is op volgende locaties aan de orde:

  • rond de kruising Cabergerweg/Lage Frontweg;

  • in het gebied rond de kruising tussen de Lage Frontweg en de Bosscherlaan;

  • in het gebied gelegen tussen de Borgharenweg, Viaductweg en Willem Alexanderweg.

In verband met het verleggen van het Noorderbrugtracé, zoals geregeld in het bestemmingsplan ‘Noorderbrug e.o.’, het uitwerkingsplan ‘aanlanding Noorderbrug’ en partiële herziening ‘Noorderbrug e.o.’, dienen twee gasleidingen van de Nederlandse Gasunie N.V. te worden verlegd. Dit in verband met de nieuw aan te leggen infrastructuur (wegen, taluds, civieltechnische kunstwerken) en het logischer en efficiënter inpassen van delen van de gasleidingen binnen deze nieuwe infrastructuur.

Ter inzage legging en digitaal beschikbaar stellen:

Met ingang van 24 januari 2015 liggen het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken ter inzage aan het gemeenteloket, Mosae Forum 10, Maastricht. Het digitale plan is te raadplegen op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.bpglNoorderbrugtr-ow01

De bronbestanden zijn beschikbaar via:

http://ruimtelijkeplannen.maastricht.nl/manifest.html

Daarnaast is het bestemmingsplan te raadplegen op de gemeentelijke website:

www.gemeentemaastricht.nl/ruimtelijkeplannen

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen

Binnen de termijn van terinzagelegging kunt u schriftelijk of mondeling reageren op dit plan. Richt schriftelijke zienswijzen aan de gemeenteraad van Maastricht, Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht. Dit kan ook per e-mail via post@maastricht.nl onder vermelding van ‘Aan de raad, zienswijzen ontwerpbestemmingsplan ‘verlegging gasleiding Noorderbrugtracé’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mw. Wetzels, telefoonnummer 043-3504577 of per email: moniek.wetzels@maastricht.nl.

Maastricht, 23 januari 2015

Burgemeester en wethouders van Maastricht, De Secretaris, P.J. Buijtels

De burgemeester, O. Hoes

Naar boven