Logo Kapelle
Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Wozoco Wemeldinge, Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat zij bij besluit van 18 december 2014 het wijzigingsplan Wozoco Wemeldinge (Wemeldinge 1e wijziging) hebben vastgesteld.

Van 9 oktober 2014 tot en met 19 november 2014 heeft een ontwerp van het wijzigingsplan ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er is één zienswijze op het plan ingediend, die geen aanleiding geeft tot aanpassingen aan het wijzigingsplan. Bij de vaststelling is een foutieve verwijzing naar een bijlage gecorrigeerd. Dit is geen inhoudelijke wijziging van het plan.

Plangebied

Het plangebied bestaat uit de kadastrale percelen Wemeldinge, sectie C, nummers 3970, 3971 en 3972. Deze percelen liggen aan de Prinses Beatrixweg te Wemeldinge, waar tot voor kort de gebouwen van de bibliotheek en Rabobank stonden.

Hoofdlijnen van het plan

Door RWS projecten B.V. is een plan ingediend voor de bouw van een woon-zorgcomplex aan de Prinses Beatrixweg te Wemeldinge. In het bestemmingsplan Wemeldinge, vastgesteld in 2010, is op deze locatie een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Deze wijzigingsbevoegdheid is opgenomen om de ontwikkeling van een woon-zorgcomplex mogelijk te maken. Het plan omvat een huisartsenpraktijk, een pinautomaat, twee groepswoningen en negen (zorg)appartementen.

Het plan inzien

U kunt het vastgestelde wijzigingsplan inzien het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via www.kapelle.nl > Inwoner > Bouwen en Wonen > Bestemmingsplannen. Een volledig digitale versie van het wijzigingsplan, met code NL.IMRO.0678.WemeldingeWZ001-VAST is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Reageren

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Kapelle, 21 januari 2015

Burgemeester en wethouders van Kapelle

Naar boven