Logo Heiloo
Bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo en reactieve aanwijzing provincie, Heiloo

Burgemeester en wethouders van Heiloo maken bekend dat het op 3 februari 2014 vastgestelde bestemmingsplan Boekelermeer, ná een uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State d.d. 1 april 2015, gedeeltelijk onherroepelijk in werking is getreden. Ook het reactieve aanwijzingsbesluit van de provincie Noord-Holland is onherroepelijk.

Inhoud en doel bestemmingsplan

Het plangebied maakt deel uit van het grotere bedrijventerrein Boekelermeer dat voor het grootste gedeelte op grondgebied van Alkmaar is gelegen.

Het omvat in grote lijnen het als volgt begrensde gebied:

  • aan de westzijde de ringsloot;

  • aan de noordzijde de gemeentegrens met Alkmaar;

  • aan de oostzijde het bedrijventerrein Boekel tevens grens met de gemeente Castricum;

  • aan de zuidzijde de Kanaalweg.

Met het bestemmingsplan wordt het eerdere bestemmingsplan Boekelermeer -Zuid 3 uit 2003 geactualiseerd.

Reactieve aanwijzing

Gedeputeerde staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 5 maart 2014 een aanwijzingsbesluit ex artikel 3.8, lid 6 van de Wet ruimtelijke ordening genomen die er toe strekt dat de onderdelen van het bestemmingsplan die betrekking hebben op de realisatie van een windturbine, geen deel blijven uitmaken van dit bestemmingsplan en (vooralsnog) ook niet in werking treden.

De Afdeling bestuursrechtspraak heeft op 1 april 2015 het daartegen ingestelde beroep ongegrond verklaard.

Nu het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden, is het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad voor wat betreft de onderdelen van het bestemmingsplan waarop het aanwijzingsbesluit betrekking heeft, komen te vervallen.

Het gaat om de onderdelen van het bestemmingsplan die betrekking hebben op de realisatie van een windturbine.

Voor het overige is het bestemmingsplan onherroepelijk in werking getreden.

Ter inzage

Het gedeeltelijk onherroepelijk in werking getreden bestemmingsplan Boekelermeer Heiloo is in te zien op de gemeentelijke website www.heiloo.nl, bij buurt, ruimtelijke ordening en dan onder bestemmingsplannen of via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/NL.IMRO.0399.BPBoekelermrHeiloo-VST1.

Heiloo, 17 juni 2015

Naar boven