Logo Renkum
Ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterbeek-Centrum, 2015’, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterbeek-Centrum, 2015’ met ingang van woensdag 17 juni 2015 gedurende zes weken, dus tot en met 28 juli 2015, ter inzage ligt in het gemeentehuis en in de bibliotheek te Oosterbeek Renkum.

Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0163ob-on01 en op de gemeentelijke website http://www.renkum.nl/bestemmingsplannen.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0163obrh-/NL.IMRO.0274.bp063ob-on01

Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied van Oosterbeek-Centrum. Het plangebied wordt begrensd door de Utrechtseweg in het noorden de J.J. Talsmalaan en de Pietersbergseweg in het westen. In het zuiden door de Van Eeghenweg, De Dam, de Fangmanweg en de Emmastraat. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door de Beukenlaan. Het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Centrum 2015’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Oosterbeek Centrum’, ‘Oosterbeek Centrum, herziening artikel 30 WRO 2008’ en ‘Oosterbeek-Zuid 2006’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten zijn wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen zijn wel hersteld.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u tijdig, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van het team ROM op (026) 33 48 493. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij de opstelling van het definitieve bestemmingsplan.

Naar boven