Tijdelijk Verkeersbesluit Gaasper Pleasure 2015
Logo Amsterdam
ZK15002488
HET DAGELIJKS BESTUUR
 
Gelet op:
 
artikel 2 lid 2 sub a en artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994.
het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990.
bijlage 3 van het bevoegdhedenregister bestuurscommissies, 8 wegen I.1 van 10 juni 2014.
mandaatregister zuidoost, 8 wegen I.1 van 26 augustus 2014.
algemeen ondermandaatsregister functionarissen bestuurscommissie zuidoost, 8 wegen I.1 van 10 februari 2015.
algemeen mandaatregister, D bevoegdheden met betrekking tot verkeer 5/D1 van 6 februari 2014.
Bevoegdhedenbesluit artikel 11 lid 1 onder b, juncto artikelen 9, 10 en 14 lid 1, van 30 december 2014.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
 
Op zaterdag 15 augustus 2015 van 13.00 uur tot 23.00 uur en zondag 16 augustus 2015 van 13.00 uur tot 23.00 uur vindt in het recreatiegebied Gaasperplas Zuid, te Amsterdam Zuidoost, het evenement Gaasper Pleasure 2015 plaats. Er worden 4000 bezoekers per dag verwacht. In totaal dus 8000 bezoekers over het hele weekend. De ervaring van de afgelopen 8 jaar heeft geleerd dat ongeveer 148 parkeerplaatsen nodig zijn voor de bezoekers van het evenement. Voor de bezoekers met motorvoertuigen zijn parkeervoorzieningen aan de Valburgdreef 1001 geregeld en extra parkeervoorzieningen in het verlengde hiervan. De parkeervoorzieningen aan de Valburgdreef wordt tevens gebruikt door recreanten van het gebied en bezoekers van Ballorig. Indien het parkeerterrein aan de Valburgdreef niet voldoende voorziet, worden de bezoekers van het evenement met motorvoertuigen doorverwezen naar de parkeerplaatsen ter hoogte van de Gaaspercamping. De uitvoering wordt geregeld door gecertificeerde verkeersregelaars. Dit is opgenomen in het mobiliteitsplan Gaasper Pleasure 2015 dat onderdeel uitmaakt van de vergunning van het evenement.
 
De Driemondweg wordt afgesloten voor bezoekers van het evenement Gaasper Pleasure 2015  en is alleen toegankelijk voor de crew, leveranciers van het festival, medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust en Waterleidingbedrijf. De afzetting wordt geplaatst bij de parkeerplaatsen van boerderij Langerlust middels verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen, ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee]. Er is gekozen voor deze locatie om de veiligheid op de Provincialeweg / N236 te waarborgen. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang van het evenement zal er een vooraankondiging bord worden geplaatst naast de Driemondweg ter hoogte van boerderij Langerlust. Hierop staat aangegeven dat de Driemondweg is afgesloten op 15 en 16 augustus 2015 in verband met een evenement. Aan weerszijden van de Driemondweg worden parkeerverboden ingesteld, middels verkeersbord E1 [parkeerverbod]. Dit om te voorkomen dat eventuele passanten of recreanten toch gaan parkeren in de berm en een mogelijk obstakel kunnen vormen voor de nood- en hulpdiensten. Een gecertificeerde verkeersregelaar plaatst de verkeersborden [ C1 en E1], voert de afzettingen en het bijbehorend toegangsbeleid uit.
 
Uitvoering besluit en te nemen verkeersmaatregelen
Verkeersmaatregelen
 
De politie heeft de bevoegdheid om onder omstandigheden gedurende maximaal drie uur een afzetting te plaatsen (Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer art. 38). Voor iedere afzetting, die langer duurt dan drie uur, is een tijdelijk verkeersbesluit vereist. Omdat genoemde verkeersbesluiten langer duren dan 3 uur, worden deze verkeersbesluiten genomen in overeenstemming met de organisator van het evenement Gaasper Pleasure.
Dit om de verkeersveiligheid op de Provincialeweg / N236 te waarborgen, foutief parkeren te voorkomen en ter bescherming van het natuurgebied.
 
Afzetting
 
Op zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 van 10.00 uur tot 00.00 uur, de Driemondweg, indien nodig - doch niet langer dan noodzakelijk - afgesloten voor doorgaand verkeer. Er worden afzettingen geplaatst bij Driemondweg, gelegen aan de Provincialeweg / N236, ter hoogte van de parkeerplaatsen van boerderij Langerlust. De afzettingen worden gerealiseerd door gecertificeerde verkeersregelaars van het evenement. Ook voeren zij de controle uit op het toelaten van de crew, leveranciers, medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust en Waterleidingbedrijf aan de Driemondweg.
 
 
Tot slot
 
Uit het oogpunt van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de Wegenverkeerswet 1994 opgenomen doelstellingen,
 
Artikel 2
 
1. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen strekken tot:
a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;
b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;
c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;
d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.
2. De krachtens deze wet vastgestelde regels kunnen voorts strekken tot:
a. het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade alsmede de gevolgen voor het milieu, bedoeld in de Wet milieubeheer, is het gewenst om genoemde verkeersmaatregelen te nemen.
 
 
Uitgangspunten zijn de veiligheid van de weggebruiker te waarborgen.
 
 
Overleg, publicatie en zienswijze
 
Dit verkeersbesluit wordt in overeenstemming met artikel 26 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer, gepubliceerd in:
 
- de Staatscourant
- http://www.amsterdam.nl/zuidoost/
- Stadsdeelkantoor ter inzage
 
Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de Nationale Politie (Eenheid Amster­dam), afdeling Oost, waarbij deze heeft aangegeven in te kunnen stemmen met onder­staand besluit.
 
Betrokken weggedeelte is gelegen binnen de grenzen van Amsterdam Zuidoost.
 
BESLUIT
Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het dagelijks bestuur van de gemeente Amsterdam om:
 
  • I.
    Door het plaatsen van het verkeersbord C1 [gesloten in beide richtingen voor voertuigen,
ruiters en geleiders van rij- of trekdieren of vee], conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, in combinatie met rood-wit retro-reflecterende hekwerken (model BM14). De volgende kruisingen, parkeerterrein of wegvakken af te sluiten voor verkeer; Driemondweg ter hoogte parkeer terrein van Langerlust.
 
 
II. Door het plaatsen van het verkeersbord E1 [Parkeerverbod], conform bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. Een parkeerverbod in te stellen aan weerszijden van de Driemondweg.
 
 
Genoemde verkeersmaatregelen worden ingesteld op zaterdag 15 en zondag 16 augustus 2015 van 10.00 uur tot 00.00 uur, de Driemondweg, indien nodig - doch niet langer dan noodzakelijk - afgesloten voor doorgaand verkeer. De afzettingen worden uitgevoerd en bemand door  gecertificeerde verkeersregelaars.  Ook voeren zij de controle uit op het toelaten van de crew, leveranciers, medewerkers en of bezoekers van Boerderij Langerlust en Waterleidingbedrijf, conform het Verkeersplan Gaasper Pleasure 2015.
 
Amsterdam 10 juni 2015

Dagelijks Bestuur

Namens deze,

H Vringer

Afdeling Beheer

Mededelingen
Bezwaar- of beroepsclausule
Bezwaarschrift:
 
Tegen dit besluit kan de belanghebbende op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift bij het dagelijks bestuur indienen binnen zes weken na ter inzage legging van dit besluit. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam.
 
In de bezwaarschrift dient u tenminste te vermelden:
- Uw naam en adres;
- De dagtekening van het bezwaarschrift;
- Een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaarschrift zich richt;
- De redenen waarom u het bezwaarschrift tegen het besluit indient.
 
Tevens kan de belanghebbende, die een bezwaarschrift heeft ingediend, en die meent een spoedeisend belang te hebben, aan de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoekschrift dient te worden gericht aan de rechtbank Amsterdam, Sector bestuursrecht Algemeen, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam. Voor het indienen van het verzoekschrift is griffiegeld verschuldigd.
 
Naar boven