Logo Wijk bij Duurstede
Afwijking bestemmingsplan omgevingsvergunning Verbreding Dorpsstraat Cothen, Wijk bij Duurstede

Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maakt bekend:

  • dat zij voornemens is een omgevingsvergunning te verlenen voor het project ‘Verbreding Dorpsstraat Cothen’. De aanvraag betreft een eenzijdige verbreding van de Dorpsstraat die start nabij de hoek Dorpsstraat/Ambachtspad en eindigt nabij hoek Dorpsstraat/Willem Alexanderweg. De omgevingsvergunning gaat over de locatie Dorpsstraat 55, 3945 BK Cothen. Het plan past niet in het geldende bestemmingsplan Cothen d.d 16 augustus 2011;

  • dat de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, een ontwerpbesluit heeft genomen op de aanvraag in het kader van de Monumentenwet 1988 voor het omvormen van een strook hoog/boomgaard naar weg. De wegverbreding vindt plaats ter plaatse van een archeologisch rijksmonument. De ontgravingsdiepte van het project bedraagt maximaal 0,5 meter.

Deze twee ontwerpbesluiten en de daarbij behorende stukken, waaronder de ruimtelijke onderbouwing en uitgevoerde onderzoeken, liggen met ingang van 18 juni 2015 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis te Wijk bij Duurstede. Daarnaast zijn de stukken in te zien via de gemeentelijke website www.wijkbijduurstede.nl, de website ruimtelijke plannen.nl:

www.ruimtelijkeplannen.nl.?planidn=NL.IMRO.0352.cotdorpsstraat-oon1

en via de website van Planviewer:

http://www.planviewer.nl/kaart/imro/NL.IMRO.0352.cotdorpsstraat-oon1

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders. Zij moeten worden gericht aan het college en worden verzonden ter attentie van de Afdeling Dienstverlening, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede onder vermelding van het kenmerk WABO2015027 en/of Vergunning archeologisch monument. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

Informatieavond

Donderdagavond 25 juni a.s. is er voor belangstellenden een informatieavond over ontwikkelingen in de kern Cothen. Tijdens deze avond zullen ook de plannen voor de eenzijdige verbreding van de Dorpsstraat, ter hoogte van Ambachtspad en Willem Alexanderweg, worden toegelicht. De avond wordt gehouden in het Dorpshuys Cothen en start om 19.30 uur.

Naar boven