Logo Houten
Bestemmingsplan en omgevingsvergunning Beusichemseweg 34 b-c in ’t Goy, Houten

Burgemeester en wethouders van gemeente Houten maken bekend dat de gemeenteraad van Houten op 9 juni 2015 het bestemmingsplan Beusichemseweg 34 b/c gewijzigd heeft vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 1 april 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in de beroepszaak op dit bestemmingsplan (201402301/1/R3)

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de verleende omgevingsvergunning voor de Beusichemseweg 34 b/c is gewijzigd voor zover het de raamkozijnen in de gevels van hal 1 en 2, de erfafscheiding aan de achterzijde en de oostelijke gevel van de bedrijfwoning betreft. Dit besluit volgt eveneens op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 1 april 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plan

Het plan voorziet in de bedrijfsvestiging van landbouwmechanisatiebedrijf Rinus van Dijk aan de Beusichemseweg 34 b/c in ‘t Goy.

Bestuurlijke lus

Op het besluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad en het college hebben de opdracht gekregen om het besluit te herstellen, zonder dat de gehele procedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Inhoud wijziging bestemmingsplan

Deze wijzigingen worden toegelicht in de ‘nota van wijzigingen’ welke als bijlage bij het bestemmingsplan is gevoegd. Kortheidshalve wordt daar naar verwezen.

Waar en wanneer kunt u de besluiten inzien?

Het raadsbesluit met het gewijzigde bestemmingsplan, de gewijzigde omgevingsvergunning en de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 18 juni 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij de gemeente InGang in het gemeentehuis. Voor het inzien van de besluiten kunt u een afspraak maken via www.houten.nl/afspraak.

Het gewijzigde bestemmingsplan is bovendien te raadplegen op de landelijke website

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0321.0380BPBEUSWEG34BC-V2BP

of via de gemeentelijke viewer http://0321.roview.net/.

De bronbestanden zijn beschikbaar via http://ruimtelijke-plannen.houten.nl onder het Idn: NL.IMRO.0321.0380BPBEUSWEG34BC-V2BP.

Het plan wordt tevens in pdf-formaat beschikbaar gesteld via de gemeentelijke website www.houten.nl/bestemmingsplannen.

Beroep

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken met ingang vanaf donderdag 18 juni 2015.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen tegen de aangebrachte wijzigingen, gedurende de termijn van ter inzage legging, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de verlening van de omgevingsvergunning, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben dan kunt via het algemene nummer van de gemeente (030 – 63 92 611) contact opnemen met de heer T. van Elteren van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Naar boven