Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Kanaalweg 59, Transwijk, Utrecht (Utr)

Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Kanaalweg 59, Transwijk, ontwerpbesluit hogere waarde HW 1123, ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van 61 woningen, het herinrichten van de openbare ruimte en het maken van een recreatiehaven HZ_WABO-14-24979 en het bouwen van 54 appartementen HZ_WABO-14-28546;

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 19 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan Kanaalweg 59, Transwijk, dat is vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPKANAALWEG59-ON01.gml.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied Kanaalweg 59, ligt aan het Merwedekanaal direct ten zuiden van Hulpwarmtecentrale van Eneco en ten noorden van de kantoren aan de Koningin Wilhelminalaan.Het doel van het bestemmingsplan is om 167 woningen te realiseren rondom een nieuw uit te graven binnenhaven. Naast woningbouw zal er een horecavoorziening aan de haven gerealiseerd worden.

Coördinatie

Artikel 3.30 van de Wet op de ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. Op verzoek van de aanvrager wordt de voorbereiding en bekendmaking van de volgende ontwerpbesluiten tegelijk behandeld:

  • 1. het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 en 59 van de Wet geluidhinder (HW 1123):

  • 2. Burgemeester en wethouders overwegen ten behoeve van de vestiging van geluidgevoelige functies hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in hoofdstuk V en VI Wet geluidhinder vanwege wegverkeerslawaai

    Aangezien de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting afkomstig van de wegverkeer afkomstig van de Koningin Wilhelminalaan/Balijelaan, Kanaalweg/Parallelweg en industrielawaai afkomstig van de Hulpwarmtecentrale Kanaleneiland wordt overschreden is de bouw van de nieuwe woningen alleen mogelijk indien een hogere waarde wordt vastgesteld voor het geluid afkomstig van deze bronnen. Hierbij dient rekening gehouden te worden met de eisen uit het gemeentelijk geluidbeleid.

  • 3. de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van 61 woningen, het herinrichten van de openbare ruimte en het maken van een recreatiehaven (HZ_WABO-14-24979);

  • 4. de ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van 54 appartementen (HZ_WABO-14-28546);

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, de ontwerpomgevingsvergunningen en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen met ingang van vrijdag 19 juni 2015 tot en met donderdag 30 juli 2015 ter inzage in het stadskantoor, Stadsplateau 1, 5e verdieping, 3521 AZ, Utrecht).

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar:

  • via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (deze versie is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies)

  • via de gemeentelijke website www.utrecht.nl/bestemmingsplannen. Op de gemeentelijke website staan ook het ontwerpbesluit hogere waarde en de omgevingsvergunningen (maar geen bijlagen van deze omgevingsvergunning)

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en de meegecoördineerde ontwerp besluiten indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. P.H. Meijer

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: zienswijze ontwerpbestemmingsplan kanaalweg 59

Wij verzoeken u in uw brief per onderdeel duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan, op de ontwerpomgevingsvergunning of op het ontwerpbesluit hogere waarden.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (via nummer 030 – 286 0000, vragen naar de heer P. Meijer) een afspraak maken tot drie dagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen. Bij toepassing van de coördinatieregeling is de bestemmingsplanprocedure leidend. Dit betekent dat ook tegen de ontwerpbesluiten geen zienswijze via e-mail of anderszins digitaal kan worden ingediend.

Naar boven