Vaststelling beheersverordening "Woonwagenkamp Drachtstercompagnie"
Logo Smallingerland
Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat de gemeenteraad de beheersverordening Woonwagenkamp Drachtstercompagnie op 26 mei 2015 heeft vastgesteld.
Gebied Het plangebied heeft betrekking op het westelijke deel van het voormalige woonwagenkamp te Drachtstercompagnie.
Doel van het plan
Voor een groot deel van de gemeente zijn inmiddels geactualiseerde bestemmingsplannen vastgesteld. Naast het bestemmingsplan beschouwt de Wet ruimtelijke ordening ook de beheersverordening als een volwaardig actualisatie-instrument voor gebieden waar geen nieuwe ontwikkelingen zijn te verwachten.
Voor de locatie woonwagenkamp Drachtstercompagnie geldt dat het plangebied al meer dan 10 jaren zijn oorspronkelijke functie (woonwagenkamp) heeft verloren. De grond is in eigendom van de gemeente. Er zijn diverse plannen geweest, maar er is op dit moment geen concreet uitzicht op een functiewijziging.
Vanwege het feit dat er op dit moment geen nieuwe ontwikkelingen zijn voor het gebied en omdat de gemeente een actuele (digitaal) planologische regeling voor haar gehele grondgebied wenst, is een beheersverordening in procedure gebracht.
Bekijken
De ontwerpbeheersverordening ligt ter inzage:
  • In het gemeentehuis aan de Gauke Boelensstraat 2 te Drachten, elke werkdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en op donderdag tot 18.30 uur;
  • Op de website www.smallingerland.nl/bestemmingsplannen-nu-ter-inzage;
  • Op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met plannummer NL.IMRO.0090.BV2014BGB033.
Reageren
Tegen de vastgestelde beheersverordening kan geen (hoger) beroep worden ingesteld.
EdH/ONT
Naar boven