BEKENDMAKING
Logo Gelderland
VASTSTELLING (GEWIJZIGDE) BESTEMMINGSPLAN EN BESLUIT ONTGRONDINGENWET VOOR HET RIVIERVERRUIMING-, NATUURONTWIKKELING- EN ZANDWINPROJECT LOBBERDENSE WAARD
Het project
Het gebied ligt centraal in de Rijnwaardense Uiterwaarden aan weerszijden van de Lobberdenseweg. De herinrichting van de Lobberdense Waard is een belangrijk onderdeel van het NURG-project Rijnwaardense Uiterwaarden dat is opgenomen in de PKB Ruimte voor de rivier. De belangrijkste doelstellingen voor dit project zijn rivierverruiming, natuurontwikkeling (met extensieve recreatie) en delfstoffenwinning.
Het plangebied heeft een oppervlakte van 222ha. De feitelijke ontgronding heeft een oppervlakte van 110ha., inclusief 25ha van de bestaande zandwinplas.
Terinzagelegging
Bij de gemeentewinkel van de gemeente Rijnwaarden, Markt 5 te Lobith kunnen alle stukken op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien. Het gaat daarbij om de volgende stukken.
  • -
    Het bestemmingsplan "Lobberdense Waard 2011".
  • -
    Het besluit op grond van de Ontgrondingenwet en de Gelderse ontgrondingenverordening
  • -
    Het Milieueffectrapport.
Tevens zijn de stukken op onderst aande wijze digitaal in te zien.
De besluiten en de daaraan ten grondslag liggende aanvragen zijn in te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl onder Lobberdense Waard -> ter inzagelegging besluiten.
Het digitale bestemmingsplan met bijlagen is op de landelijke website ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen. Zoekop www.ruimtelijkeplannen.nl op de naam van het bestemmingsplan. Het is ook te benaderen via de website www.rijnwaarden.nlonder publicaties.
Voor dit project is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld dat in deze procedure geldt als PlanMER en BesluitMER. Op verzoek van de initiatiefnemer coördineert de Provincie Gelderland de procedure op basis van de Ontgrondingenwet.
Wijzigingen
De wijzigingen in het bestemmingsplan hebben betrekking op Artikel 8, zodat de belangen van de gasleiding van de Gasunie beter geborgd zijn. Daarnaast is er een algemene wijzigingsbevoegdheid toegevoegd voor het toestaan van bed en breakfast binnen bestaande gebouwen.
Hoe kunt u beroep indienen
Tijdens de inzagetermijn gedurende een termijn van zes weken vanaf 22 januari 2015 kan beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit Ontgrondingenwet worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage:
  • -
    door diegenen die tijdig een zienswijze hebben ingediend op de ontwerpbesluiten;
  • -
    tegen de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebrachtl
  • -
    door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijzen in te dienen.
Op de besluiten is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Deze wet bevat onder andere bijzondere procedurele bepalingen voor de beroepsprocedure.
Arnhem, 21 januari 2015 - zaaknummer 2012-004473
Mede namens burgemeester en wethouders van Rijnwaarden,
Gedeputeerde Staten van Gelderland
kopie:
  • -
    VVHH_VV_UIT
  • -
    VVHH_BEKENDMAKINGEN
Naar boven