Logo Bergen op Zoom
Ontwerpbestemmingsplan ‘Bergse Plaat / Binnenschelde 2015’, Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bergse Plaat / Binnenschelde 2015’ gereed is.

Het plangebied ligt ten zuidwesten van de binnenstad van Bergen op Zoom en omvat de Bergse Plaat, stadspark Kijk in de Pot en het aangrenzende strand met boulevardgebied. Dit omvangrijke (woon)gebied is vanaf begin jaren negentig ontwikkeld. Het plangebied wordt globaal begrensd door: Het Retranchement en de Zuid-Westsingel in het noorden, de Gertrudisboulevard en de Markiezaatsweg in het oosten en het Markiezaatsmeer en de Binnenschelde in het zuiden en westen.

Het plangebied komt grotendeels overeen met het plangebied van het bestemmingsplan “Bergse Plaat/Binnenschelde” uit 2005. Delen in dit gebied die sinds 2005 zijn herzien of gewijzigd, zijn in dit plan meegenomen.

Het accent ligt in het bestemmingsplan op het bevestigen en regelen van het huidige gebruik, het vastleggen van ruimtelijke kenmerken van de bebouwde en onbebouwde ruimte en het actualiseren (verruiming/uniformering) van de bestemmingsregeling. In dit ontwerpbestemmingsplan zijn de door de jaren heen opgestelde wijzigingsplannen en verleende vrijstellingen / ontheffingen / omgevingsvergunningen verwerkt. In dit bestemmingsplan zijn dus geen nieuwe grootschalige ontwikkelingen opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van 15 juni 2015 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Op dinsdag 30 juni is er een inloopavond van 19.00 tot en met 20.30 uur in het Wijkgebouw aan de Ooitas 3 te Bergen op Zoom. Het ontwerpbestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website http://www.bergenopzoom.nl onder “Actueel/Bekendmakingen Ruimtelijke Ordening”. Het bestemmingsplan is ook beschikbaar via de landelijke voorziening http://www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.BP0211-0201).

Gedurende genoemde periode van zes weken kan eenieder schriftelijk dan wel mondeling reacties tegen het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken. Schriftelijke reacties kunnen worden ingezonden aan de gemeenteraad (postadres: Postbus 35, 4600 AA Bergen op Zoom). Indien u een mondelinge reactie wenst in te brengen, kunt u contact opnemen met de heer J. Cats, tel. nr. 0164-277555 of de heer B. Verdonschot (tel. nr. 0164-277491). U zult dan worden uitgenodigd voor een gesprek waarbij u uw reactie kunt weergeven. Voor inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw. I. Peters (0164-277426).

Bergen op Zoom, 12 juni 2015

Naar boven