Logo Smallingerland
Wijzigingsplan ‘Finnen 13 Nijega’ vastgesteld, Smallingerland

Burgemeester en wethouders van Smallingerland maken bekend dat zij het wijzigingsplan 'Finnen 13 Nijega op 1 juni 2014 ongewijzigd hebben vastgesteld.

Inhoud van het plan

Op het perceel Finnen 13 in Nijega een agrarisch bedrijf gevestigd met vleeskuikens. De eigenaar heeft verzocht de bestemming te wijzigen. In het bestemmingsplan Buitengebied is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen die het mogelijk maakt het aanwezige bouwblok te vergroten naar 2 hectare hiermee kan een tweede stal. met onder andere een scharrelruimte voor de dieren, worden gerealiseerd. Hiermee kan de ondernemer in de toekomst de dierbezetting extensiveren. Deze extensivering is nodig in verband met regelgeving op het gebied van dierenwelzijn alsook om te kunnen inspelen op marktontwikkelingen (het produceren van diervriendelijk vlees) die zich binnen de pluimveesector voordoen.

Bekijken

Het wijzigingsplan ligt ter inzage:

Reageren

Gedurende de beroepstermijn van vrijdag 12 juni 2015 tot en met donderdag 23 juli 2015 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

Voor de behandeling van uw beroep is griffierecht verschuldigd.

In werking treden

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de bovenvermelde beroepstermijn.

Naar boven