Logo Alphen aan den Rijn
Wijzigingen in bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord – opnieuw ontwerp ter inzage

Op 28 november 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord gewijzigd vastgesteld. In de beroepsperiode hebben zowel de eigenaar van het perceel naast Ridderbuurt 6 als de overbuurman van genoemd perceel, wonende aan Ridderbuurt 35, beroep ingediend. De beroepen zagen op de (wijze van) legalisatie van de paardenstal en paardenweide/-bak op het perceel naast Ridderbuurt 6.

Bij nader inzien is de legalisatie niet op juridisch correcte wijze geschied, hetgeen de raad wenst te herstellen. De Raad van State heeft daarom via de tussenuitspraak van 8 april 2015 de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen het geconstateerde gebrek ten aanzien van het eerdere vaststellingsbesluit van 28 november 2013 te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Waar zien de wijzigingen op?

De wijzigingen zien op het perceel naast Ridderbuurt 6 (kadastraal bekend als gemeente Oudshoorn, sectie B, nummer 4984).

  • Op de inventarisatiekaart (Bijlage 6 behorende bij de regels) wordt aan het perceel de functiekleur Hobbymatige paardensportactiviteiten en tuinen gegeven waardoor de verklaring van de inventarisatiekaart ook wordt aangepast;

  • De aanwezige paardenstal krijgt een bouwvlak op de verbeelding en op de inventarisatiekaart wordt bovendien aan dit bouwwerk de functie paardenstal toegekend;

  • In artikel 3.2 onder p wordt voorzieningen ten behoeve van hobbymatige paardensportactiviteiten en tuinen toegevoegd;

  • In artikel 3.3.2 onder k (specifieke bouwregels voor niet-agrarische functies) wordt voorzieningen ten behoeve van hobbymatige paardensportactiviteiten toegevoegd en in de bijhorende bijlage 1 van de regels worden voor het perceel specifieke bouwregels opgenomen;

  • De paardenweide/-bak krijgt de aanduiding Paardenbak op de verbeelding en de inventarisatiekaart.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B084buitengebalpnd-ON02 met de bijbehorende bestanden, vanaf 11 juni tot en met 22 juli 2015, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het Stadhuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / Actuele bekendmakingen & vergunningen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u reageren op de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan?

Gedurende voornoemde termijn van tervisielegging kan iedereen gedurende zes weken schriftelijk, inclusief een onderbouwing, een zienswijze tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan indienen. De zienswijze richt u aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw schriftelijke reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Alphen Noord gaat. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw G.J. Faken-Oudekerk van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling op telefoonnummer 0172 – 465 681. Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Naar boven