Logo Franekeradeel
Ontwerp ‘Structuurvisie Stad Franeker 2015–2025’, Franekeradeel

Officiële bekendmakingen

Het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat een ontwerpstructuurvisie is opgesteld. In deze “Structuurvisie Stad Franeker 2015-2025” is het beleidskader voor ruimtelijke ontwikkelingen voor de stad Franeker verwoord.

Primair is de nieuwe structuurvisie voor de stad een actualisatie van de huidige “Structuurvisie Stad Franeker 2005-2015”. Nieuwe ontwikkelingen die in de voorliggende ontwerpstructuurvisie een plaats krijgen zijn:

  • De Binnenstadsvisie Franeker, vastgesteld door de gemeenteraad op 13 maart 2014;

  • Masterplan Watersportkern Franeker (Waterfront), vastgesteld door de gemeenteraad op 8 september 2011;

  • Programma Franeker Waddenpoort, waarvoor door de gemeenteraad krediet beschikbaar is gesteld bij raadsbesluit van 20 februari 2014.

Daarnaast worden enkele gebiedsgerichte ontwikkelingen meegenomen.

Het college heeft op 23 december 2014 besloten de ontwerpstructuurvisie op basis van de Algemene wet bestuursrecht en gemeentelijke Inspraakverordening vrij te geven voor inspraak.

U wilt de ontwerpstructuurvisie inkijken?

Dat kan bij het loket van de afdeling Ruimte (gemeentehuis) aan de Harlingerweg 18 in Franeker. U kunt de ontwerpstructuurvisie bekijken op werkdagen tussen 8:30 en 12:00 uur (op woensdag tot 16:30 uur). Vanaf 22 januari 2015 tot en met 4 maart 2015 ligt de ontwerpstructuurvisie voor u klaar.

U kunt de ontwerpstructuurvisie ook digitaal bekijken, via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.franekeradeel.nl (via de kopjes ‘wonen en werken’ en vervolgens ‘bouwen en wonen’).

Schriftelijk reageren?

Dat kan. U stuurt uw zienswijze naar burgemeester en wethouders, postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Doet u dit binnen de periode dat de ontwerpstructuurvisie ter inzage ligt.

Na beoordeling en mogelijke verwerking van eventuele zienswijzen zal de gemeenteraad een besluit nemen over de vaststelling van de structuurvisie en zal dit worden gepubliceerd in de Franeker Courant, op de gemeentelijke website www.franekeradeel.nl en in de Staatscourant.

Het is overigens niet mogelijk om na vaststelling van een structuurvisie bezwaar te maken of beroep in te stellen bij de Raad van State.

Heeft u vragen?

Voor informatie over de structuurvisie voor de stad Franeker kunt u bellen met de afdeling Ruimte (14 0517). Dit kan op werkdagen tussen 8:00 en 16:30 uur.

Franeker, 21 januari 2015.

Burgemeester en wethouders voornoemd, F. Veenstra, burgemeester.

H.J.J.de Jong, secretaris.

Naar boven