Logo Bedum
Ontwerpbesluit gasleiding Zuidwolde-Thesinge, Bedum

Burgemeester en Wethouders van Bedum willen een omgevingsvergunning verlenen voor de aanleg van een hoge druk gasleiding vanaf het Beijumerbos (Zuidwolde) naar het Gasontvangststation te Thesinge (gemeente Ten Boer). Voor dit dossier (HZ WABO-2015-0052) wordt art. 2.12. lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) toegepast.

De activiteit is in strijd met het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ waar aan het perceel de bestemming ‘Water’ is toegekend. De aanvraag moet gezien worden als een verzoek om af te wijken van het bestemmingsplan. Dat is mogelijk met toepassing van artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3 van de Wabo. De aanvraag is voorzien van een ‘ruimtelijke onderbouwing’ waarmee het college in stemt.

De aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 11 juni tot en met 22 juli 2015 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1, te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’. Gedurende de termijn van inzage kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn zienswijze naar voren brengen. Dit kan schriftelijk, richt uw zienswijze aan burgemeester en wethouders van de gemeente Bedum, postbus 38, 9780 AA Bedum. Mondeling kunt u uw zienswijze kenbaar maken bij de behandelend ambtenaar.

Naar boven