Logo Veenendaal
Vastgesteld wijzigingsplan Boompjesgoed 14, Veenendaal

Burgemeester en wethouders van Veenendaal hebben op 13 januari 2015 het wijzigingsplan Boompjesgoed 14 vastgesteld. Het ontwerp van dit plan heeft al eerder ter inzage gelegen.

Plangebied

Het plangebied betreft het noordelijk deel van het aan het Boompjesgoed gelegen terrein en wordt aan de west- en noordzijde begrensd door de Hollandia.

Inhoud wijzigingsplan

Het vastgestelde wijzigingsplan voorziet in de wijziging van de bestemming ‘Wonen’ naar ‘Gemengd’. Dit maakt het mogelijk om de oorspronkelijk geplande grondgebonden woongebouwen om te zetten naar de functie ‘woon-zorg’ in combinatie met de mogelijkheid de woon/zorgeenheden in gestapelde vorm te bouwen. In het geldende bestemmingsplan ‘Boompjesgoed 14’ is met de mogelijkheid van deze wijziging rekening gehouden. Het wijzigingsplan houdt geen wijzigingen in van de bouwgrenzen en de maximale hoogtematen.

Exploitatieplan

Aangezien het verhaal van kosten met betrekking tot deze wijziging via een allonge op de koopovereenkomst is verzekerd, is voor het wijzigingsplan geen exploitatieplan opgesteld.

Vaststelling

Tegen het ontwerp wijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Bij de vaststelling van het plan zijn ten opzichte van het ontwerpplan geen wijzigingen aangebracht.

Ter inzage

Het vastgestelde wijzigingsplan met bijlagen en het vaststellingsbesluit liggen met ingang van donderdag 22 januari 2015, gedurende 6 weken (dus tot en met woensdag 4 maart 2015) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is op de volgende tijden geopend:

  • maandag van 17.00 – 20.00 uur;

  • dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur en

  • donderdag van 09.00 tot 20.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het vastgestelde wijzigingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl

Beroep

Gedurende de hierboven genoemde termijn van ter inzage ligging kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan. Omdat geen zienswijzen zijn ingebracht is het instellen van beroep slechts mogelijk voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp uitwerkingsplan.

Beroep kan men indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan men ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State en dit verzoek is gehonoreerd.

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over de beroepsprocedure of het plan kunt u contact opnemen met Jan van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 339.

Naar boven