Logo Renkum
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplannen ‘Oosterbeek-Centrum’, ‘Bennekomseweg’ en ‘Utrechtseweg 60’, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat de volgende bestemmingsplannen worden voorbereid:

1- ‘Oosterbeek-Centrum 2015’. Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied van Oosterbeek-Centrum. Het plangebied wordt begrensd door de Utrechtseweg in het noorden de J.J. Talsmalaan en de Pietersbergseweg in het westen. In het zuiden door de Van Eeghenweg, De Dam, de Fangmanweg en de Emmastraat. Het plangebied wordt in het oosten begrensd door de Beukenlaan. Het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Centrum 2015’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Oosterbeek Centrum’, ‘Oosterbeek Centrum, herziening artikel 30 WRO 2008’ en ‘Oosterbeek-Zuid 2006’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden wel hersteld.

2- ‘Bennekomseweg 55-57, 2015’. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van één grondgebonden woning mogelijk naast en ten westen van de bestaande woning aan de Bennekomseweg 55 te Heelsum. Ter plaatse van de nieuw te bouwen woning geldt nu al een woonbestemming maar dan zonder een bouwvlak (bouwrecht voor een woning). Omdat de nieuwe woning gerealiseerd wordt op het grote perceel van de bestaande woning aan de Bennekomseweg 55 heeft het betremmingsplan ook betrekking op die bestaande woning. Voor de bestaande woning verandert er echter weinig. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie B, nummers 1638 en 1693;

3- ‘Utrechtseweg 60 Heelsum 2015’. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het terrein van Woonzorgcentrum Het Beekdal van Vilente aan de Utrechtseweg 60 te Heelsum. Door de veranderingen in de zorg is het plan om het bestaande gebouw te slopen en hier twee nieuwe noord-zuid georiënteerde gebouwen met een zorgfunctie te bouwen. Het plan voor de lange termijn is om ook in oosten een nieuw gebouw van circa 4 lagen te bouwen. In dat gebouw kan dan bijvoorbeeld ook een (woon-)zorgfunctie worden ondergebracht. Omdat die plannen nog niet concreet genoeg zijn wordt de mogelijkheid voor een gebouw op die plek in het nieuwe bestemmingsplan niet direct bestemd maar wordt een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. De overige delen van de plannen worden wel direct bestemd in het nieuwe bestemmingsplan. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de kadastrale percelen bekend als Renkum, sectie C, nummers 3874, 5112 en 5113.

Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen de bestemmingsplannen te gaan wijzigen. Zodra de ontwerpbestemmingsplannen ter inzage zijn gelegd kunt u stukken inzien. De planning is dat de bestemmingsplannen ‘Oosterbeek-Centrum 2015’ en ‘Bennekomseweg 55-57, 2015’ binnen één week, dus vanaf 17 juni 2015, gedurende zes weken in ontwerp ter inzage worden gelegd. Dit houdt in dat volgende week een publicatie volgt waar de terinzagelegging van die plannen wordt vermeld. De verwachting is dat het bestemmingsplan Utrechtseweg 60 Heelsum 2015’ over drie weken, dus vanaf circa 1 juli 2015, gedurende zes weken in ontwerp ter inzage worden gelegd.

Naar boven