Logo Geertruidenberg
Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, 1e herziening’, Geertruidenberg

Het college van de gemeente Geertruidenberg maakt bekend dat met ingang van 12 juni 2015 het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied, 1e herziening”, NL.IMRO.0779.BPBuitengebherz1-OW01 ter inzage ligt (art. 3.8 Wet ruimtelijke ordening juncto afd. 3.4 Algemene wet bestuursrecht).

Inhoud van de herziening

De eerste herziening van het bestemmingsplan Buitengebied 2011 betreft voornamelijk een correctieve herziening. De herziening bevat de aanpassingen die nodig zijn naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State van 24 oktober 2012 met betrekking tot het bestemmingsplan Buitengebied 2011. Daarnaast heeft de gemeente inmiddels ervaring opgedaan met het bestemmingsplan. Hierbij is een aantal omissies geconstateerd. Tevens hebben zich in de tussentijd enkele ontwikkelingen voorgedaan en heeft de provincie Noord-Brabant een wijziging van de verordening Ruimte vastgesteld. Naar aanleiding van de uitspraak in het beroep alsmede geconstateerde verbeterpunten en voorgedane ontwikkelingen wordt een herziening van het bestemmingsplan op onderdelen wenselijk en noodzakelijk geacht.

De volgende ontwikkelingen hebben zich voorgedaan:

  • 1. Ter plaatse van de Oosterhoutseweg 24 wordt voor de aardappel op- en overslag en de aanwezige winkelruimte een bestemmingsplanregeling getroffen.

  • 2. Voor het perceel Kerklaan 19 wordt in de herziening een adequate regeling opgenomen voor de activiteiten van de Stek.

  • 3. Aan de Kerklaan 17 wordt een extra bouwmogelijkheid opgenomen om de pedicurepraktijk te kunnen voortzetten zodat deze geen belemmering vormt voor de naastgelegen paardenhouderij.

  • 4. Ter plaatse van de Werfkampenseweg 17 te Raamsdonksveer wordt de bestaande bedrijfswoning gesloopt en wordt een grotere woning teruggebouwd. Om de nieuwe woning mogelijk te maken, wordt het agrarisch bouwvlak aan de voorzijde in ondergeschikte mate vergroot. Voor deze ontwikkeling komt tevens een ontwerpbesluit hogere waarden ter inzage te liggen. Dit onderdeel is verder in deze bekendmaking nader toegelicht.

  • 5. Ter plaatse van de Zijlweg 2 wordt uitbreiding van de kersenteelt aan de westkant mogelijk gemaakt. Verder heeft de eigenaar van het perceel een horecafunctie met terras gerealiseerd bij het bestaande verkooppunt op het bedrijf. Daarvoor wordt in het bestemmingsplan een regeling opgenomen, waarbij de horecafunctie en het terras zijn gekoppeld aan de eigen producten en een seizoensgebonden karakter hebben.

Plangebied

De aanpassingen in de regels hebben betrekking op het gehele plangebied van het bestemmingsplan Buitengebied. De aanpassingen op de verbeelding hebben betrekking op de volgende percelen: Oosterhoutseweg 24, kerklaan 1, 8, 13 (gronden tussen nrs. 11 en 13), 17, 18, 19 en 22, Werfkampenseweg 17, Keizersveer ong., Zijlweg 2, Lange Broekstraat 2a, 4 en 6, sportvelden Raamsdonksveer, Kloosterweg 1 en Luijten Ambachtstraat 29.

Hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Geertruidenberg maken tevens bekend dat zij voornemens zijn een hogere waarde ingevolge artikel 83 van de Wet geluidhinder voor de locatie Werfkampenseweg 17 te Raamsdonkveer vast te stellen. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt ter plaatse van de nieuw op te richten woning overschreden door het wegverkeer op de doorgaande weg Werfkampenseweg. Om de ontwikkeling mogelijk te kunnen maken dient derhalve een hogere waarde te worden vastgesteld van 49 dB.

Communicatie

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken alsmede de ontwerpbeschikking hogere waarde van vrijdag 12 juni 2015 tot en met 23 juli 2015 inzien in de Gemeentewinkel van het gemeentehuis, Vrijheidsstraat 2 te Raamsdonkveer. U kunt er elke werkdag terecht van 08.30 uur tot 13.00 uur en op woensdag van 14.00 uur tot 20.00 uur. Ook kunt u het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken inzien op www.geertruidenberg.nl -> inwoner -> actueel -> bekendmakingen of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tijdens bovengenoemde termijn kan iedereen zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking hogere waarden schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moet u richten aan:

De gemeenteraad van de gemeente Geertruidenberg

Postbus 10.001

4940 GA Raamsdonksveer

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wilt maken of als u tijdens openingstijden de stukken niet kunt inzien, kunt u contact opnemen met Anneke den Tenter tel. 0162-579 593.

Naar boven