Logo Amersfoort
Bestemmingsplan Hooglanderveen en Vathorst (grotendeels) onherroepelijk, Amersfoort

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ is een herziening van een aantal oudere bestemmingsplannen in dit gebied. Dit om zoveel mogelijk grondgebied in Amersfoort voorzien te hebben van een actuele bestemming. De bestaande situatie volgens het geldende beleid, de geldende planologische situatie en feitelijk situatie, is uitgangspunt geweest voor dit bestemmingsplan.

Gevoerde procedure

De gemeenteraad van Amersfoort heeft op 25 juni 2013 bij besluitnummer 4402933 het bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ gewijzigd vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het raadsbesluit hebben van vrijdag 30 augustus tot en met donderdag 10 oktober 2013 ter inzage gelegen, met daarbij de mogelijkheid om beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (verder: Afdeling). Er is één beroepschrift ingediend.

Na een tussenuitspraak op 15 oktober 2014, heeft de Afdeling op 6 mei 2015 definitief uitspraak gedaan over het ingestelde beroep. Vrijwel het gehele bestemmingsplan ‘Hooglanderveen en Vathorst’ is daarmee met ingang van 7 mei 2015 onherroepelijk. Uitzondering hierop zijn de plandelen met de bestemmingen ‘wonen- 5’en ‘Wonen – Uit te werken’, voor zover die plandelen zijn gelegen binnen 250 meter van de naastgelegen vuilstort van Smink Afvalverwerking B.V. Het gegrond verklaren van een deel van het beroep heeft deze vernietiging geleid. Voor deze plandelen blijft het eerdere planologische regime van toepassing.

Inzien

Het bestemmingsplan is vanaf heden te raadplegen via de gemeentelijke website www.amersfoort.nl/bestemmingsplannen > zoeken in alle plannen (via de kaart) > Vathorst (of Hooglanderveen). Het plan is ook in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Naar boven