Logo Dronten
Terinzagelegging wijziging vaststellingsbesluit bestemmingsplan ‘Dronten-Heuvelpark (2015)’, Dronten

De gemeenteraad stelde op 24 april 2014 het bestemmingsplan Dronten-Heuvelpark (2015) ongewijzigd vast. Tegen het vaststellingsbesluit is een beroepschrift ingediend. De Raad van State deed op 25 februari 2015 hierover een tussenuitspraak. Met deze tussenuitspraak droeg de Raad van State de gemeenteraad op de geconstateerde gebreken in het bestreden besluit te herstellen (zogenaamde bestuurlijke lus).

Het college van Dronten maakt bekend dat de gemeenteraad op 28 mei 2015 besloten heeft het bestreden besluit te herstellen. Het bestemmingsplan bestaat uit het gebied omsloten door De Helling, De Noord, en Het Gangboord. Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van 5-tal appartementengebouwen aan de Helling en De Noord mogelijk. Voor de rest van het plangebied wordt de bestaande situatie vastgelegd.

Het bestreden vaststellingsbesluit wordt in de planregels op de volgende punten hersteld:

  • 3.1 d. opschuiven van de met “cultuur en ontspanning” aangewezen gronden zijn bestemd voor; naar “met daaraan ondergeschikt”;

  • 3.1 d. parkeervoorzieningen toevoegen; voor invalide parkeren en kort parkeren voor laden en lossen;

  • 3.4 hierin opnemen dat; het gebruik van de gronden voor meer dan 5 parkeerplaatsen in strijd is met de bestemming;

  • 5.4 toevoegen; c. het gebruik van de gronden en bouwwerken, voor zover niet wordt voldaan aan de minimale parkeernormen voor de in de bestemming toegelaten functies, zoals die zijn genoemd in het CROW;

  • 6.1 c. wegen veranderen in ontsluitingswegen, voor zover ten dienste van de bestemming “Wonen – Woongebouw”;

  • 6.1 e. parkeervoorzieningen verwijderen;

  • 11.1 d. het woord (ondergrondse) toevoegen aan parkeervoorzieningen;

  • 11.4 b. toevoegen het gebruik van de gronden en bouwwerken, voor zover niet wordt voldaan aan de minimale parkeernorm van 1,8 parkeerplaats per woning.

Voor het overige is het vaststellingsbesluit Bestemmingsplan “Dronten-Heuvelpark (2015) d.d. 24 april 2014 intact gelaten.

U kunt de betreffende stukken inzien van 11 juni 2015 tot en met 23 juli 2015 tijdens openingstijden bij de publieksbalie van het gemeentehuis en de openbare bibliotheek te Dronten. De stukken zijn ook beschikbaar op www.dronten.nl/bestemmingsplanneninprocedure en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking na het aflopen van de beroepstermijn.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken tegen de aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. De termijn vangt aan de dag na de bekendmaking van dit besluit.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde gewijzigde bestemmingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk – gemotiveerd – verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Voorts bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Dronten, 10 juni 2015.

Het college van Dronten, secretaris, R. Kool

burgemeester, A.B.L. de Jonge.

Naar boven