Logo Oude IJsselstreek
Geen opstelling MER voor omgevingsvergunning van Maatschap Nijman-Toonk, Keppelbroeksdijk 7 te Westendorp, Oude IJsselstreek

Wet Milieubeheer

Kennisgeving beoordeling MER-plicht

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend dat zij op grond van artikel 7.17 van de Wet milieubeheer (Wm) hebben besloten dat bij de voorbereiding van het besluit op de aanvraag om een omgevingsvergunning van de Maatschap Nijman-Toonk, Keppelbroeksdijk 7 te Westendorp voor het wijzigen en uitbreiden van een melkrundvee- en vleesvarkenshouderij aan de Keppelbroeksdijk 7 te Westendorp geen milieueffectrapport (MER) hoeft te worden opgesteld.

Na het toetsen van de MER-aanmeldingsnotitie op basis van artikel 7.17 van de Wm is beoordeeld of voor het bedrijf van de Maatschap Nijman-Toonk aan de Keppelbroeksdijk 7 te Westendorp een MER-plicht geldt. In de beoordeling is aangegeven dat er geen sprake is van grote nadelige gevolgen voor het milieu, die aanleiding zouden kunnen geven tot het opstellen van een milieueffectrapport.

Terinzagelegging

Het besluit en andere relevante stukken kunnen door een ieder worden ingezien met ingang van 11 juni 2015 gedurende 6 weken bij de publieksbalie op het gemeentehuis in Gendringen op:

Zonder afspraak: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur

Na afspraak: maandag 08.30 – 20.00 uur / dinsdag t/m donderdag 08.30 – 17.00 uur / vrijdag 08.30 – 12.30 uur. Het besluit is ook gepubliceerd op onze website. Telefonische informatie is te verkrijgen via 0315 – 292 292.

Bezwaar en beroep

Op grond van artikel 6:3 van de Algemene Wet Bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen bezwaar of beroep open staat tenzij het de belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft. In artikel 1:2 lid 1 staat dat onder belanghebbende wordt verstaan degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.

Andere belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit t.z.t. kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de vergunning ingevolge de Wabo.

Naar boven