Logo Lisse
Ontwerpbesluiten appartementen Nassaustraat/ Julianastraat, Lisse

De gemeente Lisse heeft het voornemen om op de hoek van de Julianastraat met de Nassaustraat nieuwbouw van een kleinschalig appartementengebouw mogelijk te maken ter vervanging van de bestaande bebouwing (voormalige bedrijfshal en woning).

Voor de ontwikkeling van de hoek Nassaustraat/Julianastraat heeft de raad een coördinatiebesluit genomen en daarom liggen de volgende ontwerpbesluiten ter inzage:

  • het ontwerpbestemmingsplan Hoek Nassaustraat-Julianastraat

  • het ontwerpbesluit omgevingsvergunning

  • het ontwerpbesluit hogere waarde

Ontwerpbestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Hoek Nassaustraat-Julianastraat voorziet in een appartementengebouw bestaande uit 8 appartementen verdeeld over twee verdiepingen met een zolderverdieping onder de kap.

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning bestaat uit de activiteit ‘het bouwen van een appartementengebouw’.

Ontwerpbesluit Wet geluidhinder

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen vanwege verkeerslawaai, op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).

Op basis van de Wgh dient bij het vaststellen van een bestemmingsplan op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) een akoestisch onderzoek te worden verricht, indien dat plan mogelijkheden biedt voor nieuwbouw van woningen of andere geluidgevoelige functies.

Het bestemmingsplan Hoek Nassaustraat-Julianastraat maakt nieuwe woningen (appartementen) mogelijk. Hierbij moet conform de Wgh aandacht worden geschonken aan het wegverkeerslawaai bij de nieuwe woningen.

Voor deze locatie is een akoestisch onderzoek uitgevoerd waaruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB van de Wgh vanwege wegverkeerslawaai wordt overschreden. De Omgevingsdienst heeft het voornemen een hogere waarde vast te stellen vanwege wegverkeerslawaai van maximaal 61 dB.

Volledigheidshalve wordt er op gewezen dat het vaststellen van hogere waarden niet betekent dat het verkeer meer geluid mag produceren maar dat voor een specifiek bouwplan een hogere geluidbelasting op de gevel wordt toegestaan.

Stukken inzien

Omdat gebruik wordt gemaakt van de coördinatieregeling volgens artikel 3.30 van de Wro liggen de drie ontwerpbesluiten tegelijkertijd voor iedereen ter inzage van donderdag 11 juni tot en met woensdag 22 juli in het gemeentehuis van Lisse. Wilt u de stukken inzien dan kunt u een afspraak maken door te bellen naar tel. 14 0252. Een afspraak maken kan ook via www.lisse.nl. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen / informatie

U kunt tot en met gemotiveerd, mondeling maar bij voorkeur schriftelijk, uw zienswijze over de drie ontwerpbesluiten indienen. Vermeld hierbij altijd uw naam en adresgegevens. Anonieme zienswijzen worden niet in behandeling genomen.

  • Zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunt u sturen naar de gemeenteraad van Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. J.W.J. Feijen, tel. 14 0252.

  • Zienswijzen over het ontwerpbesluit omgevingsvergunning kunt u sturen naar het college burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, Postbus 200, 2160 AE Lisse. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. van Dorp, tel. 14 0252.

  • Zienswijzen over het ontwerpbesluit hogere waarde kunt u sturen naar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lisse, per adres de Omgevingsdienst West-Holland, postbus 159, 2300 AD Leiden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de procedurekamer, tel. (071) 4083117 (procedure) of de heer L.P.M. Hertsig, tel. (071) 4083258 (inhoudelijk).

Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Lisse, 10 juni 2015

Het college van burgemeester en wethouders

Naar boven