Logo Lansingerland
Vastgesteld bestemmingsplan 'Bovenberkel I, 4e herziening bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker – hersteld', Berkel en Rodenrijs, Lansingerland (bestuurlijke lus)

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het bestemmingsplan 'Bovenberkel I, 4e herziening bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker – hersteld' met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0022H04-VAS2 op 28 mei 2015 door de gemeenteraad gewijzigd is vastgesteld. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 4 maart 2015 van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Deze tussenuitspraak gaat over het vaststellingsbesluit van 28 mei 2014 van het genoemde bestemmingsplan.

Bestuurlijke lus

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het besluit bij te stellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Wijziging ten opzichte van het bestemmingsplan

De wijziging heeft betrekking op de wijzigingsbevoegdheid met de aanduiding "wetgevingzone – wijzigingsgebied 1". In de regels is artikel 14 lid 3 Wetgevingszone -wijzigingsgebied 1 van bestemmingsplan 'Bovenberkel I, 4e herziening bestemmingsplan Groenzone Berkel-Pijnacker' gewijzigd.

Beschrijving bestemmingsplan

Het oorspronkelijke plangebied van Boven-Berkel I betreft het gebied tussen de Groenzoom en de Noordersingel, vanaf de Meerweg tot huisnummer 39 alsmede het perceel aan de Meerweg 61 te Berkel en Rodenrijs. Het gebied wordt aan de noord-, west- en zuidzijde begrensd door het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’ en aan de oostzijde door zowel het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’ als het bestemmingsplan ‘Lint-Noord’ (grens Noordersingel). Het perceel aan de Meerweg wordt aan de zuidzijde begrensd door het bestemmingsplan ‘Meerpolder’(grens met de Meerweg) en aan de overige zijden door het bestemmingsplan ‘Groenzone, Berkel – Pijnacker’.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf woensdag 10 juni 2015 ter inzage. U kunt het plan inzien:

Beroep

Vanaf donderdag 11 juni 2015 tot en met woensdag 22 juli 2015 kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) schriftelijk een beroepschrift indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

Naar boven