Vastgestelde besluiten gemeentelijke coördinatieregeling bestemmingsplan ‘Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel'
Logo Hollands Kroon
Burgemeester en wethouders van Hollands Kroon maken bekend dat met ingang vanaf 20 januari 2015 tot en met 2 maart 2015 ter inzage liggen:
  • het gewijzigd vastgestelde ‘Bestemmingsplan buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel’;
  • de aanverwante plan-, en project Milieueffectrapportage (MER);
  • de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, milieu en uitweg en alle overige bij de procedure behorende stukken.
Coördinatieregeling
De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft op 28 juni 2012 besloten voor de uitbreiding van melkrundveehouderij Klaver Koe, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening toe te passen.
Bij toepassen van de coördinatieregeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. De onderstaande vastgestelde besluiten worden hierdoor gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het coördinerend orgaan. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor het besluit inzake de omgevingsvergunning voor het onderdeel bouwen, milieu en uitrit.
Gewijzigd Vastgestelde bestemmingsplan
Voor de uitbreiding is een (postzegel)bestemmingsplan opgesteld dat ziet op een bestemmingsvlak (‘agrarisch bedrijf’) van 4,5 hectare groot waarbinnen een bouwvlak van ongeveer 3 hectare groot is gelegen.
De firma Klaver Koe wil het bestaande melk-rundveebedrijf uitbreiden tot een omvang van 745 melk- en kalfkoeien en 103 stuks jongvee.
De uitbreiding is beoogd aan de noordzijde van het bestaande bedrijf. De nieuwe te realiseren ligboxenstal zal gaan voorzien in 414 plaatsen voor melk- en kalfkoeien en 68 plaatsen voor jongvee. Twee bestaande gebouwen worden daarvoor gesloopt. In een bestaande stal worden 17 extra plaatsen voor melkkoeien gerealiseerd.
De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 18 december 2014 vastgesteld in afwijking van het ontwerp, zoals dat ter inzage heeft gelegen, namelijk op het onderdeel/de onderdelen:
Toelichting
De toelichting van het plan is gewijzigd. Er is meer aandacht besteed aan artikel 15 van de Provinciale Ruimtelijke Verordening.
Planregels
De definitie van ‘grondgebonden bedrijfsvoering’ is aangepast. Hierbij is aansluiting gezocht bij de definitie uit de Provinciale ruimtelijke Verordening.
Artikel 4.3.2 onder h. De uitvoeringstermijn voor het beplantingsplan is teruggebracht van 3 jaar naar 1,5 jaar.
Artikel 3.3 sub h. Sub h is uit de planregels geschrapt.
Artikel 3.5 sub b tot en met g, met uitzondering van c, zijn uit de planregels geschrapt.
Het vastgestelde Plan-MER
Ten behoeve van de beoogde ontwikkeling is een MER opgesteld. Voor het opstellen van een MER is een notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. Deze notitie heeft eerder ter inzage gelegen, hierover zijn inspraakreacties ingediend. Deze inspraakreacties zijn betrokken bij het opstellen van de MER. Ook het MER ligt met de overige besluiten ter inzage en brengt in beeld welke milieueffecten er te verwachten zijn en hoe hiermee zal worden omgegaan. De Commissie m.e.r. heeft een toetsingsadvies uitgebracht voor de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Ook dit advies is betrokken bij de opstelling van de plan-MER. De Commissie m.e.r. heeft ook advies uitgebracht op de MER. Dit advies is meegenomen in de uiteindelijke MER.
Definitieve omgevingsvergunning
Gelijktijdig met het bestemmingsplan liggen ook de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken ter inzage. De omgevingsvergunning ziet toe op de activiteiten bouwen, milieu en uitrit.
Ter inzage
U kunt de genoemde stukken gedurende de eerder genoemde termijn inzien tijdens openingstijden in het gemeentekantoor in MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1, 1761 VM in Anna Paulowna. Wilt u meer informatie? Maak dan een afspraak via tel. 088-321 5000.
Tevens zijn het bestemmingsplan ‘Buitengebied voormalige gemeente Niedorp, Langereis 4 en 6 te Winkel' (IMRO-idn NL.IMRO.1911.BPBG2010hz01-va01), MER, omgevingsvergunning en bijbehorende stukken zijn als volgt digitaal raadpleegbaar en beschikbaar:
• Op de landelijke website ‘Ruimtelijkeplannen.nl’ via:
http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1911.BPBG2010hz01-va01
• De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via:
http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/1911/manifest.xml
Beroep indienen
Gedurende de inzagetermijn hebben de volgende personen de mogelijkheid om beroep in te stellen:
• belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp-omgevingsvergunning kenbaar hebben gemaakt;
• belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening of 3.12 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, hun zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan of ontwerpomgevingsvergunning tijdig kenbaar te maken;
• belanghebbenden die geen zienswijze tegen het ontwerp hebben kenbaar gemaakt, maar die willen opkomen tegen de wijziging die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht.
Stuur uw beroepschrift naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.
Voorlopige voorziening
Volgens artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Dit geldt op volgens artikel 6.1 lid 2 sub b ook voor de omgevingsvergunning. Om te voorkomen dat er door dat geldige besluit een onomkeerbare situatie ontstaat, kan een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan. Wordt dit verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Stuur uw verzoek naar de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.
Kosten
Aan het instellen van beroep en het vragen van een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht). Dit zijn soms aanzienlijke bedragen, kijkt u eerst voor informatie op www.rechtspraak.nl bij ‘griffierecht bestuursrecht’.
Naar boven