Logo Bunschoten
Ontwerp bestemmingsplan Eemdijk-Oost, Bunschoten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bunschoten maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan Eemdijk-Oost met ingang van 11 juni 2015 gedurende een periode van 6 weken ter inzage ligt.

Plangebied

Concreet heeft het bestemmingsplan betrekking op het gebied dat is gelegen aan de oostzijde van de kern Eemdijk van de gemeente Bunschoten. Het gebied bestaat momenteel uit grasland. De noord- en oostzijde van het plangebied wordt begrensd door het open polderlandschap. Aan de westzijde grenst het plangebied aan de woonbebouwing van het Kerkepad. De zuidzijde van het plangebied grenst aan de Vaartweg.

Aanleiding

Directe aanleiding voor het opstellen van dit bestemmingsplan vormt het plan voor de ontwikkeling van een nieuwe woningbouwlocatie ‘Eemdijk-Oost’, dat op basis van de geldende bestemmingsplannen niet uitvoerbaar is. De volgende bestemmingsplannen zullen gedeeltelijk worden geactualiseerd om deze ontwikkeling mogelijk te maken; ‘Landelijk Gebied 1e herziening’ en ‘Buitengebied Bunschoten 2006’.

Inzien van het ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken kan tijdens kantooruren worden ingezien op het gemeentehuis aan de Stadsspui 1 bij de werkeenheid Ruimtelijke Ordening van de afdeling RO&V. Desgevraagd kan het plan na telefonische afspraak met de werkeenheid ruimtelijke ordening worden ingezien buiten kantooruren.

Het bestemmingsplan is tevens in digitale vorm te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u het plan op verschillende manieren kunt oproepen. U kunt het plan direct inzien door in het venster ‘ID’ de plancode NL.IMRO.0313.EemdijkOost1500-0201 in te vullen. Ook is het bestemmingsplan te vinden op www.bunschoten.nl. In het gemeentehuis kunt u zowel de papieren als de digitale versie inzien.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan aan de gemeenteraad kenbaar maken. Een schriftelijke zienswijze dient geadresseerd te worden aan de gemeenteraad van Bunschoten, Postbus 200, 3750 GE BUNSCHOTEN-SPAKENBURG. Indien u mondeling uw zienswijze over het plan naar voren wenst te brengen, dan dient u hiervoor binnen de terinzagetermijn een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar mevrouw S.I. Vermeulen, bereikbaar via telefoonnummer 14033.

Bunschoten, 10 juni 2015

De secretaris/directeur, J.F.H. Jennekens

De burgemeester, M. van de Groep

Naar boven