Logo Amsterdam
Ontwerpbestemmingsplan IJburg blok 59, Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 13 mei 2015 het ontwerpbestemmingsplan Blok IJburg 59 vrijgegeven voor terinzagelegging.

Bestemmingsplan

Het plangebied van blok 59 ligt in het zuidoostelijk deel van IJburg, en wordt omsloten door de volgende straten: de Jan Vrijmanstraat, de Peter Martensstraat, de Nico Jessekade en de Fritz Dietrich Kahlenbergstraat. Het bestemmingsplan beoogt de kwaliteit van het stedenbouwkundig plan voor blok 59 te waarborgen.

De bebouwingsmogelijkheden worden beperkt conform de kavelpaspoorten, behorende bij het stedenbouwkundig plan voor blok 59. Deze kavelpaspoorten passen binnen de huidige bestemming gemengd-6 van bestemmingsplan IJburg 1e fase. Het grote verschil ontstaat bij het binnenterrein: waar nu nog het hele binnenterrein bebouwd kan worden, worden er een binnenstraat en tuinen geïntroduceerd waar beperkt gebouwd kan worden. De gebruiksmogelijkheden, die nu al toegestaan zijn in het huidige bestemmingsplan, worden in het nieuwe bestemmingsplan alleen op de hoeken toegestaan.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan Blok IJburg 59 met de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 11 juni 2015 gedurende een termijn van zes weken ter inzage bij Stadsdeel Oost, balie Publieksvoorlichting van het stadsdeelkantoor, Oranje-Vrijstaatplein 2 te Amsterdam. Deze is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend van 8:30 tot 16:00 uur en op donderdag van 13:00 tot 20:00 uur. U dient hiervoor een afspraak te maken via www.oost.amsterdam.nl of telefonisch via 14 020.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal beschikbaar via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.M1310BPSTD-OW01

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: gemeente Amsterdam, Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. dhr. H. burger, postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met dhr. H. Burger, telefoonnummer 020 25 35 139 of 06 10 86 09 45.

Amsterdam, 10 juni 2015

Burgemeester en Wethouders,

Naar boven