Logo Apeldoorn
Coördinatiebesluit Handelstraat 2 (Westpointgebouw), Apeldoorn

Op 28 mei 2015 heeft de gemeenteraad van Apeldoorn, op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening, besloten dat de coördinatieregeling wordt toegepast voor het realiseren van 2700 m2 brutovloeroppervlak detailhandel waaronder een supermarkt aan de Handelstraat (Westpointgebouw). Het coördinatiebesluit heeft betrekking op

  • het bestemmingsplan Handelstraat 2 (Westpointgebouw);

  • de omgevingsvergunning voor het bouwen van 2700 m2 brutovloeroppervlak detailhandel waaronder een supermarkt en

  • het onttrekken van de weg aan het openbaar verkeer.

Met de coördinatieregeling worden de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten gebundeld. Dit betekent dat er één gecombineerde procedure wordt doorlopen in plaats van verschillende procedures na elkaar. Te zijner tijd worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om zienswijzen in te dienen over de ontwerpbesluiten. De besluiten om het bestemmingsplan vast te stellen, de omgevingsvergunning te verlenen en de onttrekking van de weg aan het openbaar verkeer, worden in de beroepsfase aangemerkt als één besluit. Daartegen kan te zijner tijd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het besluit om de coördinatieregeling toe te passen staat geen bezwaar en beroep open.

Het coördinatiebesluit is te raadplegen via onze website www.apeldoorn.nl/inzage.

Het coördinatiebesluit ligt ook ter inzage in het stadhuis. De medewerkers van het Omgevingsloket kunnen u meer vertellen over coördinatiebesluit. Het digitale coördinatiebesluit kunt u ook bekijken op de internetzuil in het stadhuis. De openingstijden van het stadhuis en het Omgevingsloket vindt u op www.apeldoorn.nl/stadhuis.

Apeldoorn, 10 juni 2015

Naar boven