Logo Bernheze
Vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Bernheze 2012-1, Bernheze

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat in de gemeenteraadsvergadering van 28 mei 2015 het bestemmingsplan Buitengebied Bernheze 2012-1 is vastgesteld.

Het besluit volgt op de uitspraak van 10 september 2014 (nr. 201208940/1/R3) van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (ABRvS) over het vaststellingsbesluit van 26 juni 2012 van het bestemmingsplan Buitengebied Bernheze. Daarbij heeft de ABRvS besloten dat bij de voorbereiding van het nieuwe besluit de afdeling 3.4 van de Awb niet hoeft te worden toegepast.

Inhoud

Op 10 september 2014 besliste de ABRvS in het geding tussen meerdere appellanten en de gemeente Bernheze inzake het vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied Bernheze".

De ABRvS heeft de raad van de gemeente Bernheze opgedragen om binnen 26 weken na de verzending van deze uitspraak met inachtneming van hetgeen daarin is overwogen een nieuw besluit te nemen tot vaststelling van het plan voor de onderdelen genoemd in de uitspraak.

Voorliggend bestemmingsplan voorziet in het uitvoeren van deze opdracht van de ABRvS.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11 juni 2015 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis in Heesch en is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.1721.BPBuitengebied1-vg01).

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden kunnen tegen het nieuwe vaststellingsbesluit binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Naar boven