Logo Kerkrade
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Rodaboulevard, Kerkrade

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 29 april 2015 het bestemmingsplan Rodaboulevard gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Euregioweg in het noorden, de achterzijde van de percelen aan de straat Locht in het oosten, de achterzijde van de percelen aan de straat Beitel en de Hamstraat in het zuiden en de N281 in het westen. Het plangebied omvat onder meer de Parkstad Limburg Stadion en de omliggende grootschalige detailhandelsvestigingen en het bedrijventerrein aan c.q. rond de Wiebachstraat. De exacte grens van het plangebied wordt bepaald door de plangrens op de (digitale) verbeelding.

Voor het plangebied is beoogd een handhaafbaar bestemmingsplan op te stellen, dat zowel planologisch-juridisch als beleidsmatig actueel is. Het uitgangspunt is een bestemmingsplan met een overwegend beheersmatig karakter, maar wel met moderne en flexibele bouw- en gebruiksregels. Vastgesteld beleid is in het bestemmingsplan verwerkt.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschreven in de Nota van Wijzigingen, die als bijlage is opgenomen bij het raadsbesluit.

Het vastgestelde bestemmingsplan Rodaboulevard ligt met ingang van 11 juni 2015 gedurende 6 weken ter inzage bij het vakloket Bouwen, Wonen, Leefomgeving van het stadskantoor. Inzage is enkel mogelijk na telefonische afspraak via het algemeen telefoonnummer van de gemeente: 14 045. Het bestemmingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de gemeentelijke website www.kerkrade.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.BPRodaboulevard-Vg01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt of belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen gedurende voornoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, net als belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/voor meer informatie.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kerkrade, 10 juni 2015

Naar boven