Verkeersbesluit intrekking ‘Verkeersbesluit maximumsnelheid Oostkanaaldijk tussen Loenen aan de Vecht en Nigtevecht 60 km/uur’, Stichtse Vecht
Logo Stichtse Vecht
BEVOEGDHEID
Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij besluit, Algemeen Mandaat maart 2013, van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht is het dagelijks bestuur bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Stichtse Vecht.
OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT
Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
Met het verkeersbesluit wordt het voorkomen of beperken van het door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden beoogd.
Na bekendmaking van het Verkeersbesluit maximumsnelheid Oostkanaaldijk tussen Loenen aan de Vecht en Nigtevecht 60 km/uur is in de raadsvergadering van de gemeente Stichtse Vecht d.d. 31 maart 2015 de motie ‘Oost-Kanaaldijk’ ingediend. In deze motie wordt verzocht om de maximum snelheid niet te verlagen, maar te behouden op 80 km/uur. In de raadsvergadering d.d. 19 mei 2015 is deze motie aangenomen. Ter uitvoering van deze motie heeft burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht in de vergadering College B&W op 1 juni 2015 het besluit genomen tot het intrekken van het verkeersbesluit maximumsnelheid Oostkanaaldijk tussen Loenen aan de Vecht en Nigtevecht 60 km/uur d.d. mei 2014.
BESLUIT
De verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km/uur op de Oostkanaaldijk als besloten in het Verkeersbesluit maximumsnelheid Oostkanaaldijk tussen Loenen aan de Vecht en Nigtevecht 60 km/uur (Staatscourant nr. 13301 van 09 mei 2014) wordt ingetrokken en de geplaatste verkeersborden A0160 en A0260 worden verwijderd.
BEZWAAR MAKEN
Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit in de Staatscourant bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift kunt u richten aan Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht, t.a.v. de bezwaarschriftencommissie, Postbus 1212, 3600 BE Maarssen.
Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:
  • a.
    naam en adres van de indiener;
  • b.
    de dagtekening;
  • c.
    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
  • d.
    de gronden van het bezwaar.
Naast het indienen van een bezwaarschrift kunt u een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Sector bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Dit om het in werking treden van het besluit op te schorten.
Naar boven