Ontwerpbestemmingsplan ‘Rozenburg Schiphol Logistics Park (artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening)
Logo Haarlemmermeer
Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan  ‘Rozenburg Schiphol Logistics Park met de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGrozslp-B001 ter inzage wordt gelegd.
 
Het plan
Het plangebied ligt aan de oostzijde van Haarlemmermeer en ten zuiden van Schiphol. Het is globaal begrensd door de Geniedijk aan de zuidkant, de A4 aan de westkant, de Kruisweg (N196) aan de noordkant en de Aalsmeerderdijk aan de oostkant.
 
Dit bestemmingsplan heeft deels een ontwikkelend- en deels een consoliderend karakter. Het bestemmingsplan biedt de juridische basis voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein SLP voor logistieke bedrijven. Daarnaast worden bestaande bebouwing en bestaand gebruik voorzien van een actuele bestemming. Van de gebiedsontwikkeling maken tevens deel uit de Geniedijkzone en het Ringdijkpark, dat gelegen is tussen de Aalsmeerderdijk en SLP Oost.
Het gebied wordt doorsneden door de nieuwe N201 en de Aalsmeerderweg. Centraal in het gebied is de reservering opgenomen voor de toekomstige parallelle Kaagbaan. Ter plaatse van deze reservering mag niet gebouwd worden.
 
Beeldkwaliteitsplan
Voor het bestemmingsplan ‘Rozenburg Schiphol Logistics Park’ is een beeldkwaliteitsplan opgesteld om aan de voorkant van het proces meer richting te bieden aan de kwaliteit van het plangebied. In het beeldkwaliteitsplan staan per deelgebied en overkoepelend voor het hele plan de uitgangspunten voor de bebouwde en onbebouwde omgeving; voor de gebouwen hun uiterlijke verschijning en de overgangen van privé naar openbaar en voor de openbare ruimte richtlijnen voor de inrichting ervan. Deze vormen een directe toets voor welstand. Het beeldkwaliteitsplan vormt  na vaststelling door de raad een directe aanvulling op het Welstandbeleid.
 
Crisis- en herstelwet
In de Algemene Maatregel van Bestuur van 26 juni 2013 is het bedrijventerrein SLP opgenomen als Bijlage II project van de Crisis- en herstelwet. Dit houdt in dat gebruik gemaakt kan worden van de bestuursrechtelijke versnellingsmogelijkheden van de Crisis- en herstelwet.
 
Inzien
Het ontwerpraadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de website van de gemeente: www.haarlemmermeer.nl 
Voorts liggen deze stukken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp. Geopend maandag tot en met vrijdag van 09.00-13.00 uur. Op afspraak zijn deze dagelijks ook in te zien van 13.00-17.00 uur en op dinsdagavond van 17.00–20.00 uur. Een afspraak maakt u via 0900 – 1852.
 
De terinzageligging begint op 8 juni 2015 en duurt zes weken.
 
Inloopavond
Op dinsdag 16 juni 2015 vindt een inloopavond plaats in het gemeentehuis in Hoofddorp.. Geïnteresseerden zijn tussen 19:00 tot 21:00 uur welkom om vragen te stellen over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp Beeldkwaliteitsplan. Medewerkers van de gemeente en SLP BV staan klaar om uw vragen te beantwoorden.
 
Zienswijzen
Gedurende de termijn van terinzageligging kan een ieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen.
Schriftelijk kan dit door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Haarlemmermeer, postbus 250, 2130 AG Hoofddorp.
Mondeling kan dit in het raadhuis te Hoofddorp (zie hiervoor).
Naar boven