Logo Amstelveen
Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Amstelveen Zuid Oost, Groenelaan 1, Amstelveen

Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen maakt, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij een omgevingsvergunning (1e fase) heeft verleend in afwijking van het bestemmingsplan Amstelveen Zuid Oost voor de nieuwbouw van twee appartementengebouwen op de locatie Groenelaan 1 (zaaknummer: Z-2015/004279).

De aanvraag voor de nieuwbouw van de twee appartementengebouwen betreft in totaal 84 appartementen boven op één bovengrondse parkeervoorziening. Deze parkeergarage voorziet in 85 parkeerplaatsen en 84 bergingen op de begane grond. Elk appartementengebouw heeft 42 woningen. De appartementen zijn gelegen vanaf de 1e verdieping tot en met de 7e verdieping. De projectlocatie bevindt zich aan de zuidzijde van de Groenelaan en wordt bereikt vanaf de Nicolaas Tulplaan in het zuiden van het plangebied, via een nieuw te realiseren verbinding over het water.

De ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan Amstelveen Zuid Oost, waardoor een procedure nodig is om in afwijking van dit bestemmingsplan tot vergunningverlening over te kunnen gaan. Het project past binnen de beleidslijnen van de gemeente. De initiatiefnemer heeft gekozen voor een gefaseerde aanvraag omgevingsvergunning. De voorliggende eerste fase van de vergunningaanvraag betreft een omgevingsvergunning als bedoeld in artikel 2.1 onder c van de Wabo (afwijkend gebruik). De eerste vergunning heeft de vorm van een verbeelding van het besluitgebied, waarbinnen een vergunning voor de activiteit bouwen (de tweede vergunning) kan worden verleend. De voorliggende ruimtelijke onderbouwing heeft betrekking op de eerste omgevingsvergunningaanvraag. In een later stadium wordt de tweede fase van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen aangevraagd.

Tevens is sprake van een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Het verzoek hogere grenswaarden volgt uit voorliggend bouwplan en heeft betrekking op het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden als gevolg van het wegverkeerslawaai van de Beneluxbaan, de Groenelaan en de Rijksweg A9. Voor een uitgebreid overzicht wordt verwezen naar de rapportage die op 3 december 2014 is opgesteld door het onderzoeksbureau Cauberg-Huygen met referentie: 20140174-09. Het rapport is als bijlage bij de ruimtelijke onderbouwing gevoegd.

De beschikking, de ruimtelijke onderbouwing, het besluit Hogere grenswaarden Wet geluidhinder en de overige relevante stukken liggen met ingang van 5 juni 2015 tot en met 16 juli 2015 (6 weken) op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

  • Bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen. Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur);

  • Via de gemeentelijke website www.amstelveen.nl (onder: bestemmingsplannen-struc tuurvisies, welke ruimtelijke plannen zijn in voorbereiding, omgevingsvergunningen die op dit moment ter inzage liggen);

  • Via de website ruimtelijkeplannen.nl, link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0362.02xE-VG01

Crisis- en herstelwet

Op grond van artikel 11 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, eerste tranche (Stb 2010, 289), wordt vermeld dat afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Hiernaast dienen de beroepsgronden in het beroepschrift worden opgenomen en kunnen beroepsgronden na de beroepstermijn van zes weken niet meer worden aangevuld. U wordt verzocht in het beroepschrift te vermelden dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Beroep

Gedurende bovengenoemde termijn kan door belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerp van de omgevingsvergunning bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze hebben kenbaar gemaakt en door de belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest, beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht (Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Tevens kan hierbij een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te dienen via de link:

https://loket.rechtspraak.nl/Burgers/Conflict%20met%20overheidsorganisatie/33.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het conceptbesluit hogere grenswaarden Wet Geluidhinder bij de gemeente kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen het conceptbesluit samen met de omgevingsvergunning ter inzage ligt, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven