Logo Utrecht (Utr)
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan HOV-baan Transwijk, Kanaleneiland, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 12 juni 2015 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen:

  • het ontwerpbestemmingsplan HOV-baan Transwijk, Kanaleneiland, zoals vastgelegd in het digitale bestand NL.IMRO.0344.BPHOVBAANKANWEST-ON01.gml

  • het ontwerpbesluit hogere waarden (HW 1091). Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder en het Besluit geluidhinder. De toelaatbare geluidsbelasting ("voorkeursgrenswaarde") wordt vanwege wegverkeer overschreden.

Plangebied en doelstelling

Het plangebied omvat de toekomstige busbaan, wegen, fietspaden en de daarbij behorende directe omgeving. Het traject loopt vanaf de dr. M.A. Tellegenlaan, via de Overste den Oudenlaan, het Anne Frankplein, de Koningin Wilhelminalaan, het 5 Meiplein en de Churchilllaan naar de Prins Clausbrug.

In het bestemmingsplan worden een vrij liggende busbaan en onderdoorgangen onder het 5 Meiplein en het Anne Frankplein mogelijk gemaakt. Tevens wordt planologisch ruimte gecreëerd voor aanpassing van de wegen. Deze aanpassing is noodzakelijk om de busbaan te realiseren.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage met ingang van vrijdag 12 juni 2015 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met donderdag 23 juli 2015.

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen:

Het digitale ontwerpbestemmingsplan via de landelijke website is authentiek. Op de landelijke website zijn niet altijd alle onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien. Op de gemeentelijke website zijn de onderzoeksrapporten wel beschikbaar.

Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage bij:

Balie Bouwen Wonen en Ondernemen

Stadskantoor, Stadsplateau 1,

open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 17.00 uur.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

Ter attentie van mevrouw K.Hoogenboezem

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van:

zienswijze ontwerpbestemmingsplan HOV-baan Transwijk, Kanaleneiland.

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (via nummer 030- 2860000) een afspraak maken (vragen naar mevrouw J.van Brenk) tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging.

U kunt een zienswijze niet via e-mail of anderszins digitaal indienen.

Naar boven