Logo Binnenmaas
Vastgestelde wijzigingsplannen verlegging gasleiding Gorsdijk en Simonsdijkje, Binnenmaas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Binnenmaas maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de wijzigingsbevoegdheden in de artikelen 48.4 en 24.3 van respectievelijk de bestemmingsplannen ‘Mijlpolder’ en ‘Landelijk Gebied Binnenmaas’ bekend dat zij de volgende wijzigingsplannen hebben vastgesteld:

  • ´Mijlpolder, wijzigingsplan verlegging gasleiding Gorsdijk, ’s-Gravendeel’;

  • ´Landelijk Gebied Binnenmaas, wijzigingsplan verlegging gasleiding Gorsdijk, ’s-Gravendeel’

Dit in het kader van het project Dijkversterking Hoeksche Waard Noord, waartoe de Gasunie een tweetal gasleidingen dient te verleggen aan de Gorsdijk te ‘s-Gravendeel en het Simonsdijkje te Puttershoek.

De vastgestelde wijzigingsplannen met bijbehorende stukken liggen vanaf 8 juni 2015 voor een periode van zes weken ter inzage bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis, Sportlaan 22 in Maasdam. Ook zijn de wijzigingsplannen te raadplegen via de website van gemeente Binnenmaas, www.binnenmaas.nl onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’ en via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl onder IMRO-codes NL.IMRO.0585.wpMLPgaslgorsdijk-VG01 en NL.IMRO.0585.wpLGBgaslgorsdijk-VG01.

Beroep

Tegen bovengenoemd besluit van het college van burgemeester en wethouders tot het vaststellen van de wijzigingsplannen kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde ter inzage termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan uitsluitend worden ingediend door een belanghebbende:

  • 1. Die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar gemaakt heeft of;

  • 2. die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar te maken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in elk geval de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, een kopie van het besluit en de gronden van het beroep (waarom gaat u in beroep).

Voorlopige voorziening

Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet.

Een belanghebbende die beroep heeft ingesteld en die van mening is dat een wijzigingsplan niet in werking zou moeten treden, kan binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Daarnaast moet u aangeven welk spoedeisend belang er is om het wijzigingsplan niet in werking te laten treden.

Indien gedurende de termijn beroep is ingesteld en om een voorlopige voorziening is verzocht, treedt een wijzigingsplan in werking op het moment dat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist. Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

Naar boven