Gemeentelijke coördinatieregeling wijzigingsplan Buitengebied – Arjen Roelswei 3, Oudebildtzijl
Logo Het Bildt
Burgemeester en wethouders van het Bildt maken bekend dat zij bij besluit van 28 april 2015:
  • 1.
    het wijzigingsplan Buitengebied – Arjen Roelswei 3, Oudebildtzijl gewijzigd hebben vastgesteld;
  • 2.
    de omgevingsvergunning voor het verlengen van een bestaande ligboxenstal, het bouwen van een afleverplaats voor dieren, het verplaatsen van een mestplaat en het realiseren van een aantal sleufsilo’s op het adres Arjen Roelswei 3 te Oudebildtzijl hebben verleend.
Van 4 februari tot en met 18 maart 2015 hebben een ontwerp van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning ter inzage gelegen waarbij een ieder in de gelegenheid is geweest een zienswijze kenbaar te maken. Er zijn zienswijzen bij het college kenbaar gemaakt. Naar aanleiding van één van de zienswijzen is het wijzigingsplan ten opzichte van het ter inzage gelegen ontwerpwijzigingsplan gewijzigd vastgesteld in die zin dat aan de regels een voorwaardelijke verplichting is toegevoegd ten behoeve van de borging van een goede landschappelijke inpassing.
Strekking van het plan
Het wijzigingsplan heeft betrekking op het veranderen van de situering van het agrarische bouwperceel aan de Arjen Roelswei 3 te Oudebildtzijl om de hiervoor genoemde (bouw)activiteiten planologisch te regelen. De oppervlakte van het bouwperceel wordt niet vergroot.
Coördinatieregeling
Met de gelijktijdige bekendmaking van het vastgestelde wijzigingsplan en de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De bovengenoemde besluiten zijn als gevolg hiervan gecoördineerd behandeld en voorbereid.
Het plan inzien
Het vastgestelde wijzigingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van donderdag 4 juni 2015 gedurende zes weken op het gemeentehuis, bij de afdeling Wonen en Werken, aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage. Inzage van het wijzigingsplan is mogelijk op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en op woensdagen van 13.30 tot 16.30 uur.
Het digitale wijzigingsplan is tevens te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.WP140505-VA01
U kunt de bronbestanden van het wijzigingsplan downloaden door het aanklikken van de volgende link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012
En vervolgens te kiezen voor het plan NL.IMRO.0063.WP140505-VA01
Reageren
In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Ook kunnen belanghebbenden tegen de wijziging ten opzichte van het ontwerpwijzigingsplan (toevoeging voorwaardelijke verplichting) beroep instellen zonder dat zij daarvoor een zienswijze hebben ingediend. Het beroep mag zich in dat geval alleen richten op dat betreffende onderdeel.
De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit bekend is gemaakt.
Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het besluit treedt daags na het verstrijken van de beroepstermijn in werking. Het is gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.
Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Wonen en Werken: telefoonnummer 0518-409283.
St.-Annaparochie, 3 juni 2015
Burgemeester en wethouders voornoemd,
G.Krol, burgemeester
G.R.C. Goeman, secretaris
Naar boven