Logo Sluis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan 'Cadzandseweg Nieuwvliet', Besluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder, Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 23 april 2015 het bestemmingsplan 'Cadzandseweg Nieuwvliet' gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is door burgemeester en wethouders op 3 maart 2015 besloten tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder voor maximaal zes woningen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan 'Cadzandseweg Nieuwvliet' bevat de juridische planologische regeling voor het realiseren van 10 woningen aan de noordzijde van de Cadzandseweg te Nieuwvliet.

De wijzigingen hebben betrekking op de tekst voor zover het gaat om paragraaf 3.2.5 van de plantoelichting evenals de waterparagraaf. Daarnaast vindt aanpassing plaats van de plangrens Een volledige toelichting op de wijzigingen is te vinden in het raadsbesluit, de Nota beantwoording zienswijzen Cadzandseweg Nieuwvliet, en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Hogere grenswaarde

In het bestemmingsplan 'Cadzandseweg Nieuwvliet' worden tien woningen aan de Cadzandsweg te Nieuwvliet mogelijk gemaakt. Ten behoeve van dit plan is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB wordt overschreden. De geluidsbelasting aan de gevels van woningen als gevolg van de N675 bedraagt op ten hoogste zes woningen (op basis van de richtlijnen voor perceelsbreedten) 49 dB. Het betreft de woningen die tussen de 59 en 70 meter afstand van de wegas van de N675 komen te staan. Het vaststellen van hogere waarden voor deze woningen is noodzakelijk, omdat er redelijkerwijs geen maatregelen mogelijk zijn om de geluidsbelasting terug te dringen.

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad, de Nota zienswijzen Cadzandseweg Nieuwvliet, het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder, liggen met ingang van 4 juni 2015 gedurende de beroepstermijn van zes weken (tot en met 15 juli 2015) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken) is ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.1714.0001bpcn09-VG01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer S. van Vooren of mevrouw V. Dekker van de afdeling Externe dienstverlening, via het algemene telefoonnummer +140117.

Beroep

Met ingang van 5 juni 2015 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 16 juli 2015) tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, een beroepschrift worden ingediend. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Van de mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen kan gebruik worden gemaakt door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Tevens kunnen belanghebbenden gedurende bovengenoemde termijn beroep instellen tegen het besluit tot het vaststellen van een hogere waarde Wet geluidhinder bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad en/of college wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 3 juni 2015

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS, S.I. de Kievit-Minnaert, secretaris

A.M.M. Jetten, burgemeester

Naar boven