Logo Harderwijk
Vastgesteld bestemmingsplan Tweelingstad – Bedrijvenpark Sypel, Harderwijk

De gemeenteraad heeft op 21 mei het bestemmingsplan Tweelingstad – Bedrijvenpark Sypel gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan biedt een actueel ruimtelijk kader waarin een balans is gezocht tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de woon- en werkomgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. De planregeling is vooral gericht op het handhaven van de bestaande situatie waarbij, ten opzichte van het huidige bestemmingsplan, een bredere bedrijfsinvulling van de percelen mogelijk wordt gemaakt. Daarbij wordt op het braakliggende terrein op de hoek Deventerweg-spoorlijn verschillende functies mogelijk gemaakt, zoals kantoren, bedrijven en perifere detailhandel (al dan niet in combinatie met elkaar).

Het bestemmingsplangebied wordt begrensd door de spoorlijn Amersfoort-Zwolle, de Deventerweg, de Boerhaavelaan en de Graaf Ottolaan.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld in die zin dat:

  • artikel 12 uit de planregels is verwijderd;

  • er in artikel 9 van de planregels parkeernormen zijn opgenomen. De voormalige artikelen 9 (Anti-dubbeltelregel) tot en met 14 (Slotregel) zijn doorgenummerd;

  • de aanduiding ‘onderwijs’ op het perceel Gelreweg 4 is verwijderd;

  • een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen om de aanduidingen ‘specifieke vorm van bedrijf 1 tot en met 4’, alsmede de aanduiding ‘specifieke vorm van detailhandel – 1’ uit de planregels en van de verbeelding te verwijderen mits de betreffende functies duurzaam beëindigd zijn;

  • voor de jacht- en schietsportwinkel ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van detailhandel – 1’ in artikel 3.1 onder g. is toegevoegd dat indien het gebruik gedurende minimaal één jaar is gestaakt, de gronden niet meer in gebruik mogen worden genomen ten behoeve van een jacht- en schietsportwinkel.

  • de wijzigingsbevoegdheid om de percelen Boerhaavelaan 8 en Graaf Ottolaan 21 integraal te ontwikkelen tot woningbouwlocatie uit het bestemmingsplan is verwijderd. De toelichting, planregels en verbeelding zijn hierop aangepast. In plaats daarvan zal te zijner tijd een procedure voor een uitgebreide omgevingsvergunning worden opgestart;

  • op het perceel Graaf Ottolaan 15-17 de aanduiding ‘wonen’ is opgenomen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 11 juni gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00092-0003) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans) of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannentweelingstad.

Beroep instellen

Gedurende bovengenoemde termijn kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage worden ingesteld door een belanghebbende:

  • die tijdig zienswijzen heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen heeft ingediend;

  • die het niet eens is met de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan.

Een ingesteld beroep heeft geen schorsende werking. Hiervoor kunt u een apart verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Informatie: afd. Ruimte, mw. C. van den Bedem, tel. 411911.

Naar boven